Home / Algemeen / Jamal doet oude club de das om
Foto John Beckman: Jamal wordt achtervolgt door Dave Hertog

Jamal doet oude club de das om

Adil Jamal, 25 jaar en speler van Blauw Wit Amsterdam. Daar is niets raars aan maar wel als je weet dat Jamal zijn hele leven voor DWV heeft gespeeld en pas sinds de zomer, voor het eerst van zijn leven, voor een andere club uitkomt; Blauw Wit. Met zijn nieuwe club won hij met 2-1 van zijn ‘liefde’ DWV. Jamal maakte beide goals.

Na afloop van de gewonnen wedstrijd loopt zijn vriend en DWV-speler Sylvan Martha op hem af en schold hem uit. Jamal: Hij heeft me uitgescholden maar wel met een glimlach hoor.” Afgelopen zomer gingen de twee vrienden nog met elkaar op vakantie en sindsdien de overstap van Jamal bekend is werd er veelvuldig over deze wedstrijd gesproken. De afgelopen week stond facebook vol met aankondigingen van deze wedstrijd. Mede omdat er van Blauw Wit ook vier spelers overstapte naar DWV. Zij speelden allemaal een ondergeschikte rol want Jamal eiste uiteindelijk al de aandacht voor zich op.

Foto John Beckman: Jamal wordt achtervolgt door Dave Hertog

Zijn overgang was opmerkelijk en niemand had verwacht dat Jamal echt de overstap zou maken. Jamal: “Ik had mijn woord gegeven aan de toenmalige trainer Uli Landvreugd omdat iedereen zou blijven. Uiteindelijk gingen er toch een hoop weg. Ik heb lang getwijfeld of ik niet alsnog bij DWV zou blijven maar ik heb me aan mijn woord gehouden.”

Iets minder dan een kwartier voor tijd staat DWV nog met 0-1 voor maar twee treffers van Jamal draaien de wedstrijd compleet om. Eerst kopt hij een vrije trap van Justin Sporkslede binnen en drie minuten later rond hij een pass van Achmed Baghouz goed af. Jamal: “Ik had erg naar deze wedstrijd uitgekeken en ik vond het een moeilijke wedstrijd. De eerste helft stond ik aan de linkerkant en moest veel mee verdedigen. De tweede helft, als verdedigende middenvelder, kwam ik veel meer tot mijn recht. De wedstrijd was verder van een laag niveau.”

Foto John Beckman: Jamal zit achter Omar El Amraani aan

Na zijn eerste goal haalde Jamal direct de bal uit het doel. Hij voelde dat er meer in zat tegen zijn oude club. Toen hij een sprint inzette van achteruit bleek hij uiteindlijk op weg te zijn naar de winnende treffer. Bescheiden reageert hij na afloop: “Het was een prima bal van Achmed (Baghouz, red.). Precies op maat.” Zijn glimlach vertelt veel meer. Met een grote grijns wordt hij door de Blauw Witters gefeliciteerd en sommige DWV-ers roepen hem toe waarom hij dat nou net tegen zijn oude club moest doen. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Jamal gaat niet naast zijn schoenen lopen maar zal de komende weken zijn voormalige ploeggenoten nog wel even aan deze wedstrijd herinneren. Jamal: “De komende week zal ik zeker nog wel wat van me laten horen. Op vele manieren! “

Foto’s John Beckman