Jan de Haze keert als trainer terug bij ‘oud en vertrouwd’ HBOK

Zaterdag tweedeklasser HBOK heeft voor volgend seizoen de ervaren Jan de Haze gepresenteerd als opvolger van Marc Onsia. Voor De Haze is het een terugkeer op bekend terrein. De oefenmeester was begin deze eeuw zeven seizoenen trainer in Zunderdorp en heeft altijd een warme band met de club gehouden.

“Ik ken de cultuur van de club en er lopen nog heel veel mensen rond waarmee ik heb gewerkt of die onder mij hebben gevoetbald. Het blijft oud en vertrouwd. Het is een aparte club, waar ik mij altijd thuis heb gevoeld”, vertelt De Haze. De meest bekende met wie hij gewerkt heeft: Dennis Kaars. “Hij kwam als jochie van zeventien binnen en we werden meteen kampioen in de derde klasse.”

Tussen 2002 en 2009 stond De Haze aan het roer bij HBOK. Daarna volgden DWV, IVV, De Dijk (zondag 2) en vorig seizoen een paar maanden samen met Rinus Israël als interim-trainer van OFC. Daar is hij sinds de winterstop weer actief als assistent van de technische staf en zal die functie tot het eind van het seizoen blijven vervullen.

Foto Donald Noordhoff | Jan de Haze (tweede van links) als interim-trainer van OFC

HBOK kwam rond die tijd naar de oefenmeester toe met de vraag of hij open stond voor een terugkeer. De club was immers op zoek naar een ‘ervaren trainer’. “Het gaat niet zo best met de club en ze willen het sfeertje van voorheen weer terugkrijgen. Het heeft toch z’n charmes in Zunderdorp. In mijn tijd lag er nog een slecht grasveld en wisten tegenstanders niet wat hun overkwam. Stond je elke thuiswedstrijd met 1-0 voor.”

De Haze zag zijn nieuwe ploeg dit seizoen een paar keer voetballen en weet wat hem te wachten staat. “In het begin van dit seizoen begon het goed en dacht ik: die komen ver. Daarna is het ingeklapt. Er lopen best goede voetballers rond, maar het is geen team. Dat is het belangrijkste voor volgend seizoen. Deze club hoort bovenin de tweede klasse mee te draaien. Daar willen we volgend seizoen weer naartoe.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)