Jan de Haze kijkt vooruit na leegloop bij IVV

Zondag derdeklasser IVV uit Landsmeer deed dit seizoen lang mee om de prijzen, maar greep uiteindelijk overal naast. Een flink aantal spelers besloten vervolgens om elders hun geluk te gaan beproeven.

IVV neemt afscheid van onder andere middenvelder Davey de Haze en doelman Maarten Daniëls, zij vertrekken naar streekgenoot HBOK. De club uit Landsmeer ziet tevens zijn topscorer Enzo Stroo naar Zilvermeeuwen verkassen. Jan de Haze: ‘’Daarnaast gaan er nog een paar eerste elftalspelers weg om uiteenlopende redenen. Ik had er eerlijk gezegd niet op gerekend dat het er zoveel zouden zijn. Als trainer ben je dan machteloos.’’

stroo
De pas 20-jarige Enzo Stroo maakte bijna 100 competitiedoelpunten in het shirt van IVV

De Haze moest snel anticiperen en ging met de clubleiding opzoek naar versterkingen.  ‘’We hebben een nieuwe keeper aangetrokken in de persoon van Michael Bok. Hij heeft in het verleden al bij IVV gespeeld en is een talentvolle doelman die na een jaar blessureleed weer in clubverband wil spelen. Hij heeft na zijn eerdere periode bij IVV bij onder andere FC Lisse en de Dijk gezeten. Rechtsbuiten Jeffrey Gits komt over van de Meteoor, ook hij heeft in het verleden een aantal seizoenen voor IVV gespeeld. Voor de spitspositie hebben we Jordy Klein aangetrokken, hij speelde het afgelopen seizoen voor TOB. De overige lege plekken vullen we aan met doorstromende A-junioren.”

Doelman Michael Bok speelde in het verleden al een seizoen bij IVV
Doelman Michael Bok speelde in het verleden al een seizoen bij IVV

Komend seizoen hoopt de Haze op een plek bij de eerste zes. ”We zijn dit jaar als vierde geëindigd en we waren heel dicht bij de nacompetitie. We hebben nu behoorlijk wat kwaliteit ingeleverd, de selectie is een stuk smaller geworden. Vorig jaar begonnen we met 40 spelers aan de voorbereiding, nu worden dat er 28. Ik heb zeker vertrouwen in de jongens die we hebben aangetrokken, zij geven de selectie een positieve impuls. Er zullen nieuwe spelers op moeten staan. Ik zie het als een uitdaging om met deze groep weer voor de bovenste plekken mee te spelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!