Jan de Haze legt lat hoog voor HBOK: “Naar de eerste klasse gaan”

Zaterdag derdeklasser HBOK staat ook volgend seizoen onder leiding van Jan de Haze. De oefenmeester voert meteen de druk op, want de Zunderdorpers willen volgend seizoen ook in de tweede klasse meteen een rol van betekenis spelen.

De Haze, die een jaar geleden tussentijds instapte na het vertrek van Marc Onsia, hoefde zelf niet te twijfelen over een langer verblijf. Hij heeft het prima naar zijn zin in Zunderdorp. “HBOK is heel erg ambitieus en dat ben ik ook. We willen kampioen worden en volgend jaar ook voor de bovenste plekken gaan. Ons streven is naar de eerste klasse te gaan”, klinkt het vrij duidelijk. “De tweede klasse is leuk, met allemaal derby’s, maar zo’n eerste klasse die er nu is.. Breukelen, Argon, Huizen, WVHEDW. Dat zijn leuke ploegen om tegen te spelen.”

Toch wil de oefenmeester niet te hard van stapel lopen. Vooralsnog is het eerste doel om met HBOK uit de derde klasse te komen, nadat de club vorig seizoen via de nacompetitie degradeerde. Na een kwaliteitsinjectie gaat het de Zunderdorpers voor de wind. Ze gaan aan kop, met vijf punten voorsprong op Wartburgia en Purmersteijn. “We hebben kwalitatief een hele goede groep. Met misschien drie spelers erbij moet deze groep ook in de tweede klasse kunnen meedraaien.”

Voor De Haze is de druk die erop komt te liggen geen enkel probleem. Het haalt juist het beste in hem naar boven, benadrukt hij. “De druk was er al vanaf het begin van dit seizoen dat we kampioen moesten worden. Als dat niet lukt, heb ik gefaald. Maar ik vind het lekker, die druk en de ambitie. Dat heb ik nodig. Des te hoger de druk is, des te beter kan ik presteren.”

Foto: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)