Home / Algemeen / Jan Dirk van der Zee herbenoemd als directeur amateurvoetbal

Jan Dirk van der Zee herbenoemd als directeur amateurvoetbal

Jan Dirk van der Zee blijft aan als directeur amateurvoetbal van de KNVB. Van der Zee, die onder meer de start van de voetbalpiramide en de doorvoering van nieuwe plannen in het jeugdvoetbal meemaakte, gaat drie jaar langer door bij de voetbalbond.

“Natuurlijk ben ik blij het met het vertrouwen in mij, bij zowel de toezichthouders als bij de clubs”, zegt Van der Zee op de website van de KNVB. “Dat voedt bij mij als voetbalman de ambitie om door te gaan. Ik vind het hartstikke leuk om te doen; diep in het voetbal aan de toekomst van het voetbal werken. Onze maatschappij heeft het voetbal nodig en wij hebben de maatschappij nodig. In die positie werken we verder. Fijn om daar voorlopig nog mee door te kunnen gaan.”

Van der Zee wordt herbenoemd voor een periode van drie jaar. Dat betekent dat hij tot april 2021 de dagelijkse leiding heeft. Zo’n herbenoeming kan drie keer plaatsvinden, wat betekent dat een bestuurder maximaal twaalf jaar de scepter kan zwaaien.

De Raad van Toezicht van de KNVB is erg tevreden over Van der Zee. “Toen Jan Dirk drie jaar geleden aantrad, was dat na een roerige tijd. Rustig wordt het nooit in het voetbal, dat hoeft ook niet”, aldus RvT-voorzitter Pier Eringa. “Maar onze directeur is er in geslaagd om binnen de organisatie de noodzakelijke rust en duidelijkheid te brengen. Daarbij heeft hij de focus nadrukkelijk gezet op het voetbal, de voetballers en de clubs.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)