Jansen (Pancratius) kijkt uit naar derby: ‘Mijn spelers hoef ik niet op te laden”

“Mijn spelers hoef ik niet op te laden voor de ontmoeting van zondag. Dit duel leeft, het is een echte derby. Veel spelers kennen elkaar.” Aan het woord is Bart Jansen. De oefenmeester van Pancratius gaat komend weekeinde op bezoek bij DCG, dat teleurstellend aan de competitie is begonnen.

Met zes punten uit vijf wedstrijden is de competitiestart van DCG in de tweede klasse B niet goed. Pancratius doet het met vijf punten meer uit evenzoveel wedstrijden beter. “Ondanks de matige start is DCG nog altijd een kanshebber voor het kampioenschap”, vervolgt Jansen. “Het is een goede ploeg met individuele kwaliteiten.”

Vorig seizoen verkeerde Pancratius in een soortgelijke situatie als DCG nu. “We troffen hen tijdens de derde speelronde en we hadden nog geen punten behaald. Maar op bezoek bij DCG wonnen we met 4-2. Vanaf dat moment liep het als een trein.”

Alleen het lukte de formatie van Jansen niet om dat tot het einde van het seizoen vol te houden. “Eigenlijk is het een wonder dat we elkaar dit seizoen weer treffen, we hebben beide aan kop gestaan en DCG plaatste zich zelfs nog voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.” Pancratius verspeelde na de winterstop teveel punten. “We kwamen niet goed uit de winterstop, we verspeelden te vaak punten tegen kleine ploegen.”

Over de competitiestart is Jansen redelijk tevreden. Zijn ploeg won afgelopen zondag met 1-0 van NVC, terwijl DCG met eveneens 1-0 zegevierde bij FC Weesp. “Het had zondag net zo goed gelijk kunnen eindigen”, vertelt Jansen. “Ik hoop dat we dit seizoen opnieuw een beetje meer kunnen brengen, zodat we bovenin meekunnen draaien. In de breedte zijn wij steker geworden. Met iets meer geluk hadden we twee punten meer gehad. Van Elinkwijk hadden wij moeten winnen. Tot aan de tachtigste minuut leidde we nog met 3-1, maar na het laatste fluitsignaal stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)