Janyro Purperhart (ex-Legmeervogels) gaat droom achterna bij FK Jelgava

De droom van Janyro Purperhart om profvoetballer te worden, is werkelijkheid geworden. De 22-jarige voormalig aanvaller van Legmeervogels heeft een eenjarig contract getekend bij FK Jelgava, in Letland.

Toen Purperhart afgelopen zomer de Uithoornse eersteklasser verliet om in de vierde klasse verder te gaan, had hij niet verwacht negen maanden later hier te staan. De keuze voor Olympia Haarlem was een bewuste. Hij ging er met een duidelijk plan naartoe om een volgende stap te zetten. Op het moment dat de Amsterdammer van zaakwaarnemer Gwendell van Riemsdijk over de interesse van FK Jalgava hoorde, moest hij toch even achter zijn oren krabben. “Maar het is een mooie kans en die krijg je niet zomaar. Mijn besluit was snel genomen. Ik heb er geen moment over hoeven twijfelen.”

In januari werkte hij een succesvolle stage af. Purperhart, dit seizoen goed voor 24 treffers namens Olympia Haarlem, moet bekennen dat het even wennen was in het buitenland. “Niet iedereen praat Engels en degene die het wel doen, kunnen het niet heel goed. Maar ik heb er niet echt moeite mee.” Bovendien scheelt het dat hij met Jeremy Fernandes (ex-FC Den Bosch) en Yael Eisden (eerder Helmond Sport en Sparta) twee landgenoten tegenkomt. “Ik woon gelukkig bij ze in de buurt, dus we zijn bijna elke dag samen.”

Purperhart heeft in Letland voor één jaar getekend, met de optie voor nog een jaar. “Janyro heeft altijd de wens gehad deze stap te maken”, zegt spelersbegeleider Mark Coonen, die voor deze transfer samenwerkte met Van Riemsdijk. Jelgava eindigde vorig jaar als zesde in de Letse competitie. Purperhart: “De club is ambitieus en wil serieus meedoen in de top-3. Als je daarin eindigt, speel je in de voorronde voor Europees voetbal. Dat zou echt een voorrecht zijn.”

Op 9 maart kan Purperhart debuteren wanneer de competitie van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Riga FC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)