Home / Algemeen / Janyro Purperhart lijkt zijn draai te hebben gevonden bij Legmeervogels

Janyro Purperhart lijkt zijn draai te hebben gevonden bij Legmeervogels

Na een moeizame start lijkt Legmeervogels haar draai te hebben gevonden in de zondag eerste klasse A. Vorige week werd EDO verslagen en afgelopen zondag versloeg de ploeg van Jack Honsbeek Assendelft tijdens de feestelijke opening van het nieuwe kunstgrasveld. De promovendus staat na vier wedstrijden op een keurige zesde plaats.

Janyro Purperhart is één van de nieuwe gezichten in Uithoorn. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van United/DAVO. Hij heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe club. “Het bevalt goed. Het is een leuke club en ik word goed opgevangen. Dat is altijd prettig natuurlijk. Legmeervogels is wat groter dan United/DAVO, voor de rest is er weinig verschil eigenlijk.”

20160925-legmeervogels-assendelft-ronald-bakker-janyro-purperhart-3

Purperhart scoorde in twee wedstrijden drie keer. “Ik had het niet echt verwacht, maar ben er ook niet echt mee bezig. Ik stond toevallig drie keer op de goede plek. Het waren geen goals die echt door mij werden gecreëerd.”

Legmeervogels begon met twee nederlagen tegen Purmersteijn en Velsen. Het was zelfs wachten tot de derde wedstrijd tegen EDO tot dat de eerste goal werd gescoord. Nu lijkt Legmeervogels haar draai te hebben gevonden. Purperhart is positief over dit seizoen. “Het was even wennen aan het niveau, maar het gaat nu betere kant op. Ik denk dat we een goed seizoen kunnen draaien. We zijn niet echt bezig met doelstellingen zoals een periode. We willen vooral alles goed neerzetten en het elke wedstrijd de tegenstander moeilijk te maken. Dan zien we wel waar het schip strandt.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!