Home / Algemeen / Jay Winter (Almere City) belandt via vader Aron bij Ajax

Jay Winter (Almere City) belandt via vader Aron bij Ajax

Een Winter in een Ajax-shirt is altijd een mooi gezicht. Aron Winter droeg zes jaar lang het roodwitte tenue van de Amsterdammers en zijn zoon Jay is vanaf komende zomer ook te zien in het shirt van Ajax. De negentienjarige middenvelder maakt van Almere City A1 de overstap naar de amateurs van Ajax.

Eind april kreeg Winter pas te horen dat er bij Almere City geen plek meer voor hem is, na vijf jaar in de Almeerse jeugd te hebben gespeeld. “Dat was een klap voor mij en heel vervelend. Ik moest op zoek naar een nieuwe club, maar de meeste profclubs zitten al vol. De kans was vrij klein dat ik ergens terecht kon”, zegt hij. Via zijn vader, die als assistent-trainer van het eerste elftal nog altijd rondloopt op De Toekomst, kwam hij bij de amateurs van Ajax terecht.

Binnenkort zal Winter ook gaan meetrainen met de Amsterdammers. “Omdat het met een bvo (betaald voetbalorganisatie, red.) niet lukte, kies ik voor een amateurclub die op een hoog niveau speelt en waar ik de kans krijg om verder te komen. Ajax is een mooie club om mijzelf bij andere clubs in de kijker te spelen. Dat ze daar gebruik kunnen maken van alle faciliteiten, speelde zeker mee in mijn keuze.”

De deur van het profvoetbal zal de middenvelder zeker niet sluiten, ook al speelt hij volgend seizoen in de Hoofdklasse of mogelijk Derde Divisie. “Het zal natuurlijk anders zijn dan bij Almere, maar ik ga nog steeds keihard werken. De deur hou ik zeker open en ik blijf hopen op een nieuwe kans.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)