Home / Algemeen / Jeffrey van den Berg (ZSGOWMS): “Alles is aanwezig voor het kampioenschap”

Jeffrey van den Berg (ZSGOWMS): “Alles is aanwezig voor het kampioenschap”

Het was een verrassende overstap van Jeffrey van den Berg, van Hoofdklasser EDO naar tweedeklasser ZSGOWMS. De vleugelaanvaller hoopt na een jaar blessureleed in Amsterdam zijn oude niveau te kunnen halen en tevens optimaal te presenteren. “Het kampioenschap is één van de redenen waarvoor ik hierheen ben gekomen.”

De 26-jarige aanvaller maakte weinig mee van afgelopen seizoen. Een ernstige kruisbandblessure hield Van den Berg lange tijd langs de kant. Pas aan het eind van de rit, in de nacompetitie waarin EDO uiteindelijk degradeerde, kon hij weer minuten maken voor de Haarlemmers. Na een minder jaar besloot Van den Berg zijn heil ergens anders te zoeken. “Ik heb een gesprek met de nieuwe trainer (Murat Böke, red.) gehad en hij gaf mij veel vertrouwen. Hier kunnen ze mij met de fysio weer terug naar mijn oude niveau helpen.”

Van de Hoofdklasse naar de tweede klasse is wel een behoorlijke stap terug voor de vleugelaanvaller, die de afgelopen seizoenen in de Hoofd- en Topklasse actief was. “Uiteindelijk voetbal je op het niveau waar je thuishoort. Ik denk dat dit wel de juiste stap is voor mij, op het niveau waar ik nu zit. Daarnaast heb ik het nu erg naar mijn zin hier. Het is erg gezellig en we hebben een leuke groep. Iedereen is heel open naar elkaar, geintjes, dolletjes, maar op het veld moet er gepresteerd worden. Deze sfeer werkt alleen maar goed voor mijn herstel, toch wel het belangrijkste.”

Jeffrey van den Berg ZSGOWMS

Op Sportpark Ookmeer liet hij meteen zien van grote waarde te kunnen zijn voor de Amsterdammers. In de eerste competitiewedstrijd zette Van den Berg de 2-0 op zijn naam tegen Quick 1890. “Ik zit nog niet op mijn oude niveau. Qua fitheid zit ik richting de zeventig, tachtig procent. Dat moet eruit en dan komt vanzelf weer het balgevoel etc.. Het is moeilijk om te zeggen hoe lang alles gaat duren. Ik denk dat ik nog wel wat wedstrijden nodig heb voordat ik weer de oude ben.”

Er is in ieder geval geen tijd te verliezen, voor zowel Van den Berg als ZSGOWMS. De club heeft immers uitgesproken kampioen te willen worden in de zondag tweede klasse B. “Het kampioenschap staat dik gedrukt geschreven in de kleedkamer. Dat is ook het enigste wat telt en één van de redenen waarvoor ik hierheen ben gekomen. Ik wil hier voor het kampioenschap gaan. De trainer, de staf, de spelers, de rest eromheen; iedereen heeft dat ook. Alles is aanwezig voor het kampioenschap. En daar moeten we ook ons uiterste best voor doen.”

Foto’s John Beckman