Home / Algemeen / Jermano Lo Fo Sang keert via Oostenrijk terug bij OFC

Jermano Lo Fo Sang keert via Oostenrijk terug bij OFC

Vier jaar na zijn vertrek uit Oostzaan is Jermano Lo Fo Sang terug bij derdedivisionist OFC. De 26-jarige linksback, die overkomt uit Oostenrijk, stond afgelopen weekend gelijk in de basis tegen Quick’20 (2-3).

Lo Fo Sang is blij om weer terug te zijn. “Wel eerder dan gepland, maar in het voetbal weet je het nooit. Dat kan zo weer veranderen”, zegt hij er gelijk achteraan. “Bij OFC begon het voor mij. Hier trainde ik hard: een uur eerder op het veld en altijd als laatste van het veld af. Nu wil ik dit seizoen knallen met de selectie en hopelijk promoveren. Daarna kijken we verder wat er op mijn pad komt.”

Hij speelde tussen 2011 en 2014 al voor OFC, dat Lo Fo Sang daarna verruilde voor een profloopbaan bij FC Volendam. Daar kwam de verdediger in tweeënhalf jaar tot 53 wedstrijden in de Eerste Divisie. Zijn komst in de zomer van 2017 naar tweededivisionist AFC ging uiteindelijk niet door. Een half jaar later dook Lo Fo Sang op in Oostenrijk.

De linksback speelde een half seizoen voor Karabakh Wien, uitkomend op het derde niveau (Regionalliga Ost). “Ik had daar een contract tot juli 2018, met een optie van een jaar. Het zou voor mij alleen interessant blijven als we waren gepromoveerd”, zegt Lo Fo Sang. Karabakh eindigde als vijfde en omdat promotie mislukte, verkocht de Azerbeidzjaanse eigenaar de club aan een Egyptenaar. De optie werd ook niet gelicht aangezien Lo Fo Sang anders te duur zou zijn. Inmiddels gaat Karabakh Wien door het leven als FC Mauerwerk.

Hij moest vervolgens weken wachten voordat hij speelgerechtigd was voor OFC. Vanwege blessures in de defensie kon de derdedivisionist hem goed gebruiken. Zijn terugkeer in het shirt van de Oostzaners verliep iets minder: na twaalf minuten maakte hij tegen Quick’20 (2-3 nederlaag, red.) een eigen doelpunt. “Voor het eerst in mijn hele carrière een eigen doelpunt”, weet hij, “maar ik beloof het: ik maak het goed.”

Foto: Quick’20