Home / Algemeen / Jermano Lo Fo Sang (OFC) voor drie jaar naar FC Volendam

Jermano Lo Fo Sang (OFC) voor drie jaar naar FC Volendam

Jermano Lo Fo Sang verruilt in de zomer zondag eersteklasser OFC voor de profs van FC Volendam. De 22-jarige linksback tekent aan de dijk een contract voor drie seizoenen.  Na Ajax en Haarlem wordt dat zijn derde BVO, maar hij zal pas zijn eerste contract tekenen.

Zijn debuut in het betaalde voetbal lijkt slechts een kwestie van tijd. De zeer behendige, snelle en technische vaardige spelers wordt al jaren door meerdere clubs gevolgd. Vorig seizoen ging een overstap van OFC naar het betaalde voetbal niet door. Lo Fo Sang: “ Ik ben toen ook een paar maanden gevolgd door Volendam en Almere City, maar toen kwam het nooit tot een overgang. Waarom weet ik niet precies. Ik ben blij dat het nu eindelijk wel zo ver is.”

De linksback begon zijn loopbaan bij Ajax war hij maar liefst zeven jaar in de jeugd speelde. Na vijf jaar Haarlem, waar hij onder Jan Zoutman ook met de eerste selectie mee trainde, leek het te gaan stoppen met voetballen. Lo Fo Sang: “ Ik zou toen naar Zeeburgia gaan, maar die kwamen hun afspraken niet na. Ik ben toen gestopt en had er helemaal geen zin meer in. Ik dacht er toen echt over om helemaal te stoppen met voetbal. Mijn plezier was weg.”

Foto Rob Beense: Jermano Lofosang  speelt komend seizoen voor FC Volendam
Foto Rob Beense: Jermano Lofosang speelt komend seizoen voor FC Volendam

Dankzij zijn neef kwam hij bij OFC terecht. “Hij zei tegen mij dat hij wel een leuke club voor me wist. Het was alleen wel in de derde klasse. Ik heb daar gelukkig mijn plezier weer terug gevonden en met OFC ben ik twee keer kampioen geworden en ik hop dit jaar via de nacompetitie met ze naar de hoofdklasse te promoveren.”

Vandaag (maandag) zal de verdediger zijn contract tekenen bij FC Volendam en zijn eerste gesprek hebben met trainer Hans de Koning. Lo Fo Sang: “ De contacten zijn gegaan via Misha Salden (coördinator technische zaken, red.). Eindelijk heb ik nu een contract. Met hem heb ik afgesproken dat mijn eerste jaar vooral een leerjaar moet worden en dat ik de linksback ben voor de toekomst, maar het zou natuurlijk sneller kunnen gaan.”

“Ik wacht verder rustig af wat er gaat komen. Nadat ik weer ben gaan voetballen (in 2011 , red.) had ik nog maar een droom en dat was slagen in het betaalde voetbal. Ik ben er van overtuigd dat ik het ga maken bij Volendam.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!