Jerrol Elburg nieuwe trainer Geuzen Middenmeer zondag

Zondag vierdeklasser Geuzen Middenmeer heeft in Jerrol Elburg een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Elburg zal aan het eind van het seizoen interim-trainer Rob Overkleeft aflossen die het op zijn beurt een aantal weken geleden weer overnam van Ernst Sonnveldt. Elburg tekende een contract voor een seizoen.

Elburg is een onbekende in de Amsterdamse voetbalwereld. Ooit deed hij een jeugdteam bij Legmeervogels. verder werkte hij vooral buiten de regio Amsterdam. Elburg: “ Al ben ik wel geboren in Amsterdam, maar ik ben opgegroeid in de regio Groningen. Gek genoeg heb ik nooit in Amsterdam gewerkt.”

De oefenmeester (50) is dit seizoen technisch manager bij de jeugd bij een club in de regio Utrecht. Daarvoor had hij de A1 van SC Feyenoord onder zijn hoede. Elburg werkte ondermeer bij FC Dordrecht, FC Volendam,  Almeer City, Alphense Boys, ADO Den Haag (onder 20), FC Breukelen (tweede elftal), Legmeervogels en ADO Den Haag (onder 20). Nu krijgt hij dus voor het eerst te maken met een eerste elftal. Elburg: “Ik ben nu ruim 25 jaar trainer dus ik ben erg blij dat het nu eindelijk gaat gebeuren. Ik zag de vacature bij Geuzen staan en heb gewoon gesolliciteerd. Na twee gesprekken, ook met de spelersgroep, waren we er uit. Ik heb ze al zien spelen en aanstaande zondag ga ik weer kijken. Mijn ervaring met seniorenvoetbal ligt bij Breukelen (2e elftal) en natuurlijk bij ADO. Daar promoveerde ik met jongens van negentien en twintig jaar naar de eersteklasse.”

In de zondag vierde klasse F staat Geuzen Middenmeer er niet heel erg goed voor. Elburg: “ Ik vind echt dat ze veel te laag staan. Het is een jonge ploeg (gemiddeld 25 jaar, red) die echt veel potentie heeft. Ze hebben snelheid, kracht en zijn dus jong. Ik denk echt dat ze met de bovenste drie mee kunnen doen. Het is een mooie groep  om mee aan de slag te gaan.”

Elburg en Geuzen kwamen een contract overeen voor een seizoen, al is er wel de intentie om langer met elkaar samen te werken. Elburg: “ Laten we eerst maar eens zien hoe het gaat komend seizoen.  We hebben vertrouwen in elkaar en dat is momenteel het belangrijkste. We hebben ook geen doelstelling afgesproken. Laten we eerste maar eens zien hoe het dit seizoen afloopt. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat ze er in blijven. Daar zijn ze veel te goed voor.”

Foto website Alphense Boys

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)