Jesse Stange pas na de winterstop terug bij KDO

Jesse Stange heeft een scheurtje in zijn enkelband overgehouden aan de wedstrijd tegen DSOV (1-5 nederlaag). De smaakmaker van KDO ,die dit seizoen overkwam van Argon, is hierdoor tot de winterstop uitgeschakeld.

Na 23 minuten ging het mis voor Stange. Nadat hij tijdens een sprint van richting wilde veranderen klapte hij door zijn enkel. ’’Ik voelde zelf direct dat het niet goed zat. Nu loop ik bij de fysio voor een snel en goed herstel. Mijn laatste blessure die ik had was twee jaar geleden. Toen ben ik aan mijn meniscus geopereerd.’’

Na de wedstrijd is Stange naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. ‘’Op de foto konden ze zien dat het niet gebroken was. Verder konden ze na aanleiding van de foto nog niks zeggen over mijn enkelbanden. De fysio gaf uiteindelijk aan dat mijn enkelbanden een goede klapper hebben gemaakt. Het resultaat is dat één band is ingescheurd. Nu kijken we van week tot week hoe het herstel verloopt.’’

De verwachting is dat Stange over drie weken weer zijn rentree kan maken op het trainingsveld. ‘’Ik hoop vanaf volgende week weer wat stabiliteitsoefeningen te kunnen doen met de fysio. Verder is het allemaal afwachten hoe het herstel gaat verlopen. Voorlopig doet mijn enkel nog veel pijn en is het nog dik, maar ik kan hem al wel weer iets beter belasten. Wij moeten ervoor zorgen dat ik na de winterstop weer fit ben.’’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO