Jesse van Huisstede scoorde vorig seizoen 34 doelpunten.

Jesse van Huisstede (Weesp): “Ik heb de meeste doelpunten gemaakt”

Jesse van Huisstede scoort er namens FC Weesp in de zondag tweede klasse B lustig op los. De 22-jarige aanvaller maakte in elf wedstrijden al veertien doelpunten. Dit weekend kwam hij op een gedeeld eerste plaats in het BvcM Topscorersklassement, een plek waar hij volgens zichzelf al eerder had horen te staan. “Ik heb de meeste doelpunten gemaakt, de eerste plaats is wel terecht.”

Na zijn twee treffers dit weekend tegen Buiksloot, deelt Van Huisstede de eerste plaats met Dennis Kaars (De Dijk) en Rahim Abdul (Chabab). Zij maakten beide slechts tien doelpunten, Van Huisstede al veertien. “Ik weet dat het aan de factor ligt, de andere spitsen spelen veel hoger (Hoofdklasse, red.). Maar ik heb wel de meeste doelpunten gemaakt. Het is wel terecht dat ik nu (gedeeld) eerste sta.”

Vorig seizoen was Van Huisstede “slechts” tien maal trefzeker voor Weesp. “Dat was een teleurstelling, tien is voor mij te weinig. Aan het begin van het seizoen was het voor mij even afwachten hoeveel ik er dit jaar zou maken, maar nu gaat het erg goed. De tien van vorig seizoen heb ik al gehaald. Ik wist dat het erin zat, nu komt het er ook eindelijk uit. En waar het stopt? Ik heb met een vriend afgesproken dat ik er 26 zou maken dit seizoen. Dan loop ik precies één op één.”

Terwijl de aanvaller zeer positief is over zijn eigen prestaties, is hij dat minder over die van zijn club. Van Huisstede: “We zijn dit seizoen te wisselvallig. We hebben een paar goede delen gespeeld, maar zijn ook een paar keer door de ondergrens gezakt. Dat komt omdat we niet weten hoe we met tegenslagen om moeten gaan. Als we het besef krijgen dat we echt goed voetballen, kan dit een mooi seizoen worden. De doelstelling dit jaar is bij de eerste vijf eindigen. Op die plek staan we nu ook, dus we weten dat we het kunnen.”

Kijk hier voor de stand in het BvcM Topscorersklassement.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)