Jessey Kuiper van OFC naar Fortuna Wormerveer

Aanvaller Jessey Kuiper verruilt aan het einde van het seizoen hoofdklasser OFC voor zondag eersteklasser Fortuna Wormerveer. Kuiper is de derde speler die na dit seizoen deze weg bewandelt en overstapt naar de ploeg van voormalig OFC-trainer Martin de Groot.

Aaron Bruijn en Revinio Morsen maken ook na dit seizoen de overstap van OFC naar Fortuna Wormerveer. Daarvoor kwam hij acht jaar uit voor de profs van FC Volendam. Kuiper begon met voetballen bij Zaanlandia om vervolgens bij Hellas Sport aan de slag te gaan. Daarna kwam de overstap naar FC Volendam waar hij twee jaar geleden onder Hans de Koning zijn debuut maakte in het eerste elftal.

Fortuna Wormerveer hengelde vorig jaar al naar de diensten van Kuiper, maar toen koos hij dus voor OFC. In Oostzaan kan hij net vaak rekenen op een basisplaats en nu Fortuna een stabiele eersteklasser lijkt was de keuze snel gemaakt. Op de website van de club zegt Kuiper: “Het verhaal van Fortuna is al jaren prima, maar de club blijkt ook echt haar woorden waar te maken, zo hoor ik van enkele, voor mij, bekende spelers van de ploeg. Ik heb zin om mee te helpen de ambities waar te maken en voor lekker veel publiek te spelen. Bovendien heeft Fortuna een prachtig veld. Dat vind ik ook belangrijk.”

Trainer Martin de Groot: “Jessey is een technisch vaardige speler die tweebenig is en doelpunten kan maken. Hij kan op alle posities in de voorhoede spelen. Ik ben erg blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

Foto Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC