Jeugdig AS’80 ook tegen VVZA flink onderuit

De trainerswissel in januari heeft AS’80 vooralsnog weinig opgeleverd. De hekkensluiter van de zondag derde klasse C won in 2018 nog geen wedstrijd, werd vorige week vermorzeld door Nederhorst (0-14) en moest ook tegen VVZA een flinke nederlaag slikken. De teller stokte op 0-8.

Met veelal jeugdspelers in de selectie wist AS’80 opnieuw niet te imponeren. VVZA was veruit de betere ploeg en kreeg kans op kans. Het eerste kwartier konden de Almeerders de schade nog enigszins beperkt houden, maar daarna liepen de gasten uit. Halverwege stond er voor AS’80 een 0-3 achterstand op het scorebord door treffers van Michael Ouwerkerk (2x) en Florian Beltman.

Na de rust probeerde de thuisploeg de eer te redden via Gino Westerik. Zijn inzet verdween echter over het vijandelijke doel. Hierna kwam de doelpuntenmachine van VVZA weer op gang. Ouwerkerk (opnieuw tweemaal), Beltman, Remy van Zanten en een eigen doelpunt zorgden ervoor dat er een achtklapper genoteerd werd door de Amersfoorters.

Trainer/teammanager Lorenzo Gaemers wist anderhalve maand geleden waar hij aan begon en dat loopt nog niet zoals gewenst. “Uiteraard willen we AS’80 voor degradatie behoeden, maar dat zal nog een behoorlijke klus worden. We moeten wat jeugd doorvoeren, want we moeten wel verder en afwachten wat er volgend seizoen bijkomt. Maar we blijven geloven in lijfsbehoud.”

De Almeerders hebben de rode lantaarn inmiddels in handen. De achterstand op een nacompetitieplek is slechts één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse D.

Verslag en foto Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)