Jeugdig Diemen overtuigend langs AGB

In de zondag derde klasse C is AGB de koppositie kwijt. De ploeg van Senel Cebar had geen antwoord op het jeugdige, frisse en scherpe Diemen. De promovendus was uiteindelijk met overtuigende cijfers te sterk voor de kampioenskandidaat: 4-1.

Op eigen veld ging Diemen met een zeer jong team (gemiddelde leeftijd van 20 jaar) sterk van start. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg toen aanvoerder Moelee langs twee man versnelde, maar zijn poging langs de kruising zag scheren. Twintig seconden later lag de bal aan de andere kant in het net. Sergio Comvalius wist balverlies van Diemen genadeloos af te straffen: 0-1.

Diemen - AGB

Zo kwam AGB tegen de verhoudingen in op voorsprong. Diemen bleef echter ondanks de achterstand de betere partij. Dit werd na 28 minuten ook beloond met de gelijkmaker. Dennis van Bree behield het overzicht en stelde Manolito Joren in staat om te scoren: 1-1. Het was tevens ook de ruststand in Diemen.

Ook in de tweede helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. AGB loerde op de counter, maar wist nauwelijks gevaar te stichten in de Diemense defensie. De thuisploeg creëerde wel een aantal goede kansen, alleen was het onzorgvuldig in de afronding. Net als vorige week tegen Ouderkerk (2-1 zege) wist jongeling Gilliano Eijken de ban te doorbreken. Hij kon alleen op de keeper af, die hij met een mooie sleepbeweging passeerde en de bal in het lege doel plaatste: 2-1.

Diemen - AGB

AGB was niet bij machte om het Diemen echt moeilijk te maken en had de grootste moeite met de aanvallers van de thuisploeg. Clubtopscorer Van Bree gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot door een lange bal van De Vries te controleren en met veel gevoel de verre kruising te vinden. Daarna liet Diemen nog een aantal goede kansen liggen om de score verder op te voeren. De eindstand werd bepaald op 4-1 door een late treffer van Shaquille Djairin, op aangeven van Mostafa Benouda.

Diemen - AGB

“Deze wedstrijd probeer ik zo snel mogelijk te vergeten”, was AGB-trainer Senel Cebar duidelijk. “We hebben niet goed gespeeld en terecht verloren van een tegenstander die feller en scherper was. De koppositie zijn we nu even kwijt, maar er is nog geen man over boord. We hebben volgende week nog een inhaalwedstrijd tegen DSOV, alleen moet het dan wel anders gaan. Misschien willen de jongens het extra spannend houden in de competitie.”

Diemen - AGB

AGB verloor de koppositie aan OSV en volgt op drie punten achterstand. De Amsterdammers hebben nog wel twee wedstrijden te goed. Diemen sluit de eerste seizoenshelft af op een knappe vierde plek in de zondag derde klasse C. De ploeg van Martin van Egmond heeft vijf punten minder dan de nieuwe koploper OSV.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Met dank aan Boaz Saam
Foto’s Michelle de Haas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)