Home / Algemeen / Jeugdig SDZ pakt punten
v.l.n.r. de junioren Emilio Ye, River Mouricia, guy Schouten en Manuel Carbajal

Jeugdig SDZ pakt punten

SDZ heeft op Hemelvaartdag het restant van de wedstrijd tegen Kwadijk met een zeer jeugdig team weten te winnen. In de resterende 25 minuten werd de 0-1 voorsprong zelfs uitgebouwd. Op 18 april werd het duel gestaakt, waarvan SDZ overigens werd vrijgesproken. Met A en B-junioren in de gelederen werd de wedstrijd, die nergens meer om ging, met 0-3 gewonnen.

Trainer Danny Flemming wilde geen enkel risico nemen met het oog op de nacompetitie, Blessures en schorsingen kan hij nu even niet gebruiken. SDZ begon het restant met maar liefst zes spelers uit de eigen opleiding. Daarvan waren er twee nog  A-junior en twee B-junioren maakte hun debuut in het eerste elftal.

Zowel SDZ als Kwadijk hadden bij de KNVB aangegeven het duel niet meer uit te willen spelen omdat er niets meer te winnen, dan wel te verliezen was.  Het verzoek van beide clubs werd niet gehonoreerd en dus moesten de resterende 25 minuten worden uitgespeeld. SDZ nam de wedstrijd, op een zeer slecht bespeelbaar veld,  wel serieus. Mano Oosterbaan was een aantal keren dicht bij de 0-2. Die treffer kwam er toch toen Oosterbaan  River Mouricia bereikte. De A-junior aarzelde niet en maakte de 0-2.  Linksback benjamin Selier, die al een paar keer was opgekomen, bepaalde de eindstand op 0-3.

v.l.n.r. de junioren Emilio Ye, River Mouricia, guy Schouten en Manuel Carbajal
v.l.n.r. de junioren Emilio Ye, River Mouricia, guy Schouten en Manuel Carbajal

Trainer Danny Flemming :” Met tien man, twee A en twee B-junioren hebben we het uitstekend gedaan. Vooral over de jong jongens ben ik erg positief. Nu op naar de nacompetitie.”