Jeugdtrainer Overbos Van Steijn heel trots op Riedewald

Zaterdag derdeklasser Overbos is trotser dan trots op Jairo Riedewald. Ze zeventienjarige Ajacied scoorde afgelopen beide doelpunten tegen RODA JC en zorgde er voor dat Ajax als koploper de winterstop in gaat.  Zijn trainer in de jeugd  Rob van Steijn wist niet wat hij zag toen de wedstrijd bekeek.

Rob van Steijn trainde Riedewald toen hij in E-top van Overbos zat. Van Steijn: “ Ik heb hem maar een seizoen onder mijn hoede gehad. Hij heeft trouwens maar vier jaar bij Overbos gezeten. In 2007 vertrok hij naar Haarlem. Maar je zag toen al aan hem dat het een goede voetballer zou worden. Hij speelde bij mij centraal op het middenveld. Hij was een gedreven speler die niet van opgeven wist.”

De lichting van Riedewald kende nog meer voetballers die de stap naar een BVO gemaakt hebben. Van Steijn: “Jairo speelde samen met Sevio Payne. Die speelt nu in de A1 van FC Groningen. We hadden echt een prachtig elftal.”

gfhsghfgdhgf
Overbos E Top 2004/2005 met Riedewald (met krullen) op de voorste rij, 4e van links. Derde van links zijn ‘ maatje’ Sevio Payne. Staand links trainer Rob van Steijn

Vorige week maakte Riedewald al zijn debuut voor Ajax in de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels en tegen Cambuur zat hij al bij de selectie. Van Steijn heeft de hele wedstrijd tegen RODA JC gekeken. Van Steijn: “ Het was echt geweldig om te zien. Super! En dan zo’n debuut in de eredivisie maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel even heb terug gedacht aan zijn tijd bij Overbos. We hebben daar toen toch de basis gelegd. Het was een klein mannetje met kroes haar.”

Van Steijn: “ Er werden in die tijd zoveel spelers gescout bij Overbos.  Nu zijn ze op een leeftijd dat  ze door gaan breken. Jairo heeft nu de eerste stap gezet, maar ik kan me niet voorstellen dat hij terug valt. Daar zullen ze bij Ajax wel opletten en voorzichtig met hem omgaan.”

Riedewald kopie

Riedewald is de jongste scorende debutant met zeventien jaar en 104 dagen. Twee dagen jonger dat Jeroen Lumu. Bij Ajax was zijn voorganger niemand minder dan Marco van Basten. De trainer van Heerenveen was toen 17 jaar en 154 dagen oud. Riedewald: ” Eerst mag ik donderdag tegen IJsselmeervogels debuteren. En nu scoor ik twee keer terwijl ik in de eredivisie debuteer. Ik wist niet wat er gebeurde. Iedereen wilde me knuffelen. Iedereen wilde feest met me vieren. Geweldig. Ik denk dat de meeste supporters mij ook niet van gezicht kenden. Misschien zelfs niet van naam. Nu hebben ze een beeld.”

Rob van Steijn is momenteel trainer bij de selectie van Nieuwkoop.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)