23092017 DVVA - OSV 1 (2)

Jeulink bezorgt OSV zege in stadsderby met DVVA

Jermain Jeulink heeft ervoor gezorgd dat Ron van der Velde in zijn eerste competitieduel als trainer van OSV als winnaar van het veld is gestapt. Op bezoek bij DVVA won de formatie uit Noord de seizoensouverture in de tweede klasse A met 1-2.

Met een wonderschone treffer zorgde Nick Roele na 29 minuten voor de 0-1. De buitenspeler van OSV verschalkte DVVA-doelman Dave Waleson met een prachtige lob, nadat hij de verdediging van DVVA de hielen liet zien.

Verhoeve nam namens de thuisploeg op slag van rust zijn sportieve revanche door vanaf elf meter een penalty te benutten. De aanvoerder van de thuisploeg mocht achter de bal plaatsen nemen nadat Job Arntz werd gevloerd in het zestienmetergebied.

Verder viel er in het eerste bedrijf qua kansen niet heel veel te beleven. Ook in de tweede helft waren de Amsterdamse ploegen aan elkaar gewaagd en tot blijdschap van het publiek werden er nu ook wat meer kansen gecreëerd, maar liet de afronding vaak te wensen over.

Onder meer Adil Jamal was dicht bij een treffer . De spits van OSV stond na een uur spelen helemaal vrij bij de tweede paal, maar vergat om in te lopen bij een voorzet. Daardoor kon hij zijn tegendraadse kopbal niet genoeg kracht meegeven. Hetzelfde overkwam Vincent van Vliet van DVVA (schot te zacht). Jeulink deed dat beter. De aanvaller van OSV leek zich vast te lopen, maar met een prima schot zorgde hij na 74 minuten voor de 1-2.

In het restant kregen beide teams nog kansen, maar het bleef bij 1-2. Daardoor stapte Van der Velde met een goed gevoel van het veld. “Een mooi debuut”, lachte de trainer van OSV. “Ik ben met name tevreden over de strijd van mijn ploeg. Ik durf niet te zeggen waar we gaan eindigen, maar beginnen met drie punten geeft vertrouwen.”

Smakman stapte met een naar gevoel van het veld, omdat hij vond dat zijn ploeg te weinig bracht. “Ik ben bijzonder teleurgesteld, want we hebben te weinig gebracht en wonnen na rust geen enkel duel. Dat moet volgende week beter”, aldus Smakman, die zijn ploeg stevig had toegesproken. “We moeten zometeen samen een biertje drinken, maar ook in de spiegel kijken.”

Bekijk hier de stand, het programma en de uitslagen van de zaterdag tweede klasse A.