Home / Algemeen / Jill Eekhart nieuwe voorzitter DVVA

Jill Eekhart nieuwe voorzitter DVVA

Jill Eekhart is een week geleden verkozen tot voorzitter van DVVA. Eekhart volgt daarmee Peter Paul Timp, op die na bijna drie jaar het stokje heeft overdragen.

Eekhart voetbalt al vijf jaar bij de club en maakt ongeveer twee jaar deel uit van het bestuur. Als coördinator van het 85-jarig jubileum in 2016 rolde ze langzaam in het bestuur. “Toen bekend werd dat de vorige voorzitter ging aftreden, kreeg ik de vraag of ik het over wilde nemen. Ik kom al jaren met veel plezier bij de club en draag ze een warm hart toe. Ik vind het geweldig dat ik verkozen ben tot nieuwe voorzitter van DVVA.”

Als voorzitter wacht de 31-jarige Eekhart direct een zware opgave: de verbouwing van het clubgebouw. Om voldoende financiële middelen binnen te halen, loopt er momenteel nog een crowdfundingactie. Maar er is meer dan alleen de verbouwing. “We willen dat leden, de uitspelende teams en mensen die zelf niet voetballen zich welkom voelen bij DVVA. We hebben een kernteam met vrijwilligers die daar grotendeels voor zorgt. Verder zou het mooi zijn als we als vereniging een maatschappelijke rol gaan vervullen.”

Ook het vrouwenvoetbal groeit binnen de club uit Amsterdam-Oost. Na de EK-winst van de Nederlandse vrouwen, plaatste DVVA een oproep voor nieuwe aanwas. “Door die oproep zijn er twintig vrouwen bijgekomen die meetrainen. We hebben momenteel vier damesteams en het zou mooi zijn als dit in de toekomst kan groeien.” Zelf is Eekhart na Ilona Rozendaal (OSV), Marianne van Leeuwen (Zeeburgia) en Maria Barros da Silva (Portugal A’dam) de vierde vrouwelijke voorzitter van Amsterdam.

Verslag: Roy Baltus
Foto: DVVA

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)