Jimmy Simons blij met gelouterde versterkingen voor Hoofddorp

Hoofddorp heeft de selectie voor komend seizoen rond. De ploeg van Jimmy Simons zag basisspelers zoals Kobina Plange (AFC’34), Nick Tavenier (Pancratius) en Sven Wierda (Overbos) vertrekken, maar slaagde erin om vervangers met zowel Top- als Hoofdklasse ervaring voor terug te krijgen.

“Ik ben zeker tevreden met de spelers die we hebben gehaald. Maar ik denk dat ik nog blijer ben met de spelers die zijn gebleven. Tuurlijk is het fijn om gelouterde aan te kunnen trekken en doordat een groot deel van de groep bij elkaar blijft, ligt het fundament er al.”

Sven Berntzen ADO20
Sven Berntzen in het shirt van ADO’20

Hoofddorp haalt Tuncay Yener (Koninklijke HFC), Sergio Cameron (Ajax), Jeffrey Mols (Noordwijk), Jasmin Ramic (GVVV), Sven Berntzen (ADO’20), Donny Kool (Pancratius), Özkan Özmen (VVA/Spartaan) en Fahim Zade (Wherevogels) op bij diverse clubs. Toch wil Simons geen uitspraken doen over de sterkte van zijn selectie. “Daar vind ik het nog veel te vroeg voor. Het heeft geen zin om hierover op voorhand te gaan speculeren, dat brengt alleen maar onnodige druk en onrust met zich mee. We zullen moeten afwachten hoe alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Ik heb geloof in deze groep maar we weten dat het lastig gaat worden. De afgelopen seizoenen hebben we het in de eerste periode laten liggen en we moeten zorgen dat dat ons dit jaar niet overkomt.”

Van de aangetrokken spelers heeft een grootdeel een Hoofddorp verleden. Zo speelde Berntzen zijn hele jeugd bij Hoofddorp voordat hij twee seizoenen geleden naar EDO vertrok. Na een jaar EDO maakte hij de overstap naar ADO’20 en nu is de 22-jarige aanvaller dus weer terug op het oude nest.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!