Jimmy Simons en Hoofddorp na vijf seizoenen uit elkaar

Zondag tweedeklasser Hoofddorp en trainer Jimmy Simons hebben besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Na vijf jaar is voor beide partijen het moment aangebroken om verder te kijken.

Afgelopen weekend besloten Simons en de club ‘in uitstekend gemeenschappelijk overleg’ dat het vijfde seizoen ook meteen het laatste seizoen zal worden van de oefenmeester in Hoofddorp. “Na vier jaar heb je met iedereen een goede verstandhouding en kan je ook wat sneller tot de zaken. Je bereikt een momentum: word je Arsène Wenger (twintig jaar trainer van Arsenal, red.) of ga je verder kijken om je ambitie te verwezenlijken. Ik denk dat nu het moment is om voor dat tweede te gaan. Die beslissing hebben we samen genomen.”

In een reactie laat de club weten: “Bestuur, spelersgroep en begeleidingsstaf staan zeer positief ten opzichte van de huidige verrichtingen van de hoofdtrainer, maar zien na jaren intensieve samenwerking, een nieuw gezicht voor de groep als stimulerende impuls voor versterkte kansen naar een ambitieuze stap hogerop, zoals dat past bij Hoofddorp.”

Halverwege het seizoen staat Hoofddorp op een negende plaats in de zondag tweede klasse B. Simons hoopt zijn periode van vijf seizoenen af te kunnen sluiten met promotie naar de eerste klasse, nadat het twee keer via de nacompetitie mislukte. “Ik ben hier gekomen met als doel te promoveren. Daar heb ik nog een half jaar voor en ik wil nog steeds het maximale eruit halen. We staan zes punten achter de nummer twee, dus alles kan nog. Over mijn toekomst heb ik nog niet nagedacht. Promoveren met Hoofddorp als afsluiting heeft mijn eerste prioriteit.”

Foto boven: Ton Hofstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)