Jimmy Simons gaat vijfde seizoen in bij SV Hoofddorp

Het bestuur van SV Hoofddorp en Jimmy Simons hebben overeenstemming bereikt over de verlening van het contract van de hoofdtrainer. Simons staat volgend seizoen voor het vijfde achtereenvolgende jaar voor de groep bij de Hoofddorpse club.

Ondanks de matige resultaten en de huidige twaalfde positie op de ranglijst in de zondag tweede klasse B, acht het bestuur Simons de juiste trainer om de huidige spelersgroep kwalitatief verder te ontwikkelen en omhoog te brengen. Door de huidige contractverlenging spreekt het bestuur voor het volgende seizoen het vertrouwen uit in haar huidige hoofdtrainer.

Simons is blij dat hij volgend seizoen weer eindverantwoordelijke is voor het eerste elftal. “We hebben wat betreft de resultaten natuurlijk een minder seizoen maar ik heb er alle vertrouwen in dat de resultaten de komende tijd beter zullen worden. In de eerste seizoenshelft hebben we ook een aantal wedstrijden onnodig en met veel pech verloren. Ik hoop dat we met deze selectie, waar genoeg kwaliteit in zit, verder kunnen bouwen aan een goed elftal. Door het vertrek van een aantal goede spelers zijn we nu eigenlijk nog steeds aan het bouwen.”

Simons NIEUW

De doelstelling is om op lange termijn de eerste klasse te bereiken, geeft de oefenmeester aan. “In het seizoen 2013/2014 waren we hier al een keer erg dichtbij, maar toen verloren we in de finale van de nacompetitie met strafschoppen. Dat seizoen heeft de lat logischerwijs hoog gelegd. Helaas is er daarna veel kwaliteit vertrokken. Daardoor hebben we nu wat tijd nodig om dit doel te bereiken. Ik hoop dat we binnen nu en drie jaar de stap kunnen maken.

Simons heeft het na vier seizoenen nog steeds uitstekend naar zijn bij de club. “Ik werk nu vier seizoen bij Hoofddorp en doe dat nog steeds met ontzettend veel plezier en inzet. Dat kan alleen met geweldige mensen om mij heen. Spelers, vrijwilligers, staf, dagelijks bestuur en de supporters. Ik ben blij dat we het vertrouwen op deze wijze in elkaar hebben uitgesproken en verheug mij op het vijfde seizoen bij Hoofddorp.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)