Home / Algemeen / Jimmy Simons (Hoofddorp) hoopt op eerste punten in derby tegen Pancratius

Jimmy Simons (Hoofddorp) hoopt op eerste punten in derby tegen Pancratius

In de zondag tweedeklasse B is Hoofddorp slecht begonnen aan het nieuwe seizoen. In de eerste drie wedstrijden haalde het geen enkel punt. Tegen Elinkwijk (2-1), Kampong (1-2) en ZSGOWMS (1-0) werd er met minimaal verschil verloren. Coach Jimmy Simons blijft rustig en denkt dat het een kwestie van tijd is voordat zijn elftal punten gaat pakken.

Simons erkent dat zijn ploeg ook een beetje pech heeft gehad in de afgelopen wedstrijden. Simons: ”We waren in alle wedstrijden niet de mindere. We komen aanvallend en verdedigend nog net een beetje tekort. We scoren te weinig en krijgen te makkelijk doelpunten tegen. Daar moeten we op de training aan werken. Ik had deze stroeve start wel een beetje verwacht. Ik heb acht nieuwe jongens erbij gekregen dus het heeft even tijd nodig. Kwalitatief zit het in mijn ogen wel goed.”

Hoofddorp - Kampong

Aankomende zondag krijgt Hoofddorp de ideale mogelijkheid om de ommekeer te bewerkstelligen. Het krijgt dan bezoek van Pancratius uit het naastgelegen Badhoevedorp. Pancratius gaf tegen Elinkwijk een voorsprong weg en speelde met 3-3 gelijk, het staat nu op vier punten. Simons kijkt reikhalzend uit naar de derby. ”Ik ben heel erg blij dat deze wedstrijd voor ons op het programma staat. We willen graag onze eerste punten gaan pakken. Dan kunnen we pas gaan kijken naar onze doelstelling voor de rest van het seizoen. We kennen Pancratius natuurlijk goed van de voorgaande jaren. Het is een technisch goede ploeg met snelle vleugelspitsen en een sterk middenveld die veelvuldig van positie wisselen. Maar we gaan ons zeker niet ingraven.”

De derby Hoofddorp-Pancratius begint aankomende zondag om 14.00 op Sportpark de Ijvelden.