Jimmy Simons stapt per direct op bij FC Almere

Trainer Jimmy Simons heeft gisteravond (maandag) voorzitter Edo Westerbeek en de spelers laten weten per direct zijn functie als hoofdtrainer van zaterdag tweedeklasser FC Almere neer te leggen. “Ik kan zijn beslissing begrijpen”, laat Westerbeek in een eerste reactie weten. Simons wilde nog niet reageren over zijn vertrek.

Maandagavond vond, onder de aanwezigheid van een groot aantal spelers, een gesprek plaats tussen bestuur en Jimmy Simons. “We hebben besloten om uit elkaar te gaan”, zegt voorzitter Edo Westerbeek. “De voorbereiding is zo verziekt door de hele zaak rondom onze arbeidsrelatie met Maurice Ligeon. Dit is niet wat Jimmy voor ogen had. Dat hij nu stopt is zijn keus en wij snappen zijn gevoel en beslissing.”

Afgelopen zaterdag werd het eerste bekerduel van FC Almere al uitgesteld en of het duel van aanstaande zaterdag tegen Jong Holland doorgaat, hangt af van de spoedarbitragezaak die aanstaande donderdag dient. FC Almere heeft al haar aandacht nodig voor die zaak en kan zich dus niet richten op het sportieve aspect. Westerbeek: “We kunnen ons nu niet op Simons en de selectie richten. En dat verdienen ze wel. De druk ligt op ‘de zaak Ligeon’.”

Westerbeek zal binnenkort nog een keer met Simons om de tafel gaan om de ontstane situatie te bespreken. Mocht FC Almere de zaak met Ligeon winnen is het echter geen optie meer dat Simons terug keert. Westerbeek: “Dit seizoen keert hij niet meer terug. Als we de zaak winnen, hebben we dus geen trainer meer. Dan zullen we op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Maar zo ver is het nog niet. Ik weet niet eens of er donderdagavond wel een uitspraak komt. Dat zijn we nu aan het uitzoeken.”

“Ik ben zeker niet teleurgesteld in Jimmy. Ik begrijp hem. Deze zaak brengt zoveel met zich mee, zoveel teweeg binnen de club. Dat merk je aan alles”, vervolgt de voorzitter. “De focus ligt daar volledig op. De spelers vinden het ook verschrikkelijk wat er nu allemaal aan de hand is. En dat Jimmy nu stopt is jammer voor alles wat ze onderling al hadden opgebouwd. Ze hadden een goede band en het plezier was weer terug.”

Het grootste gedeelte van de spelersgroep wacht de spoedarbitragezaak van aanstaande donderdag af voordat ze een beslissing nemen over hun toekomst bij de club. Jimmy Simons wilde nog niet reageren.

Verslag: Mathijs Groenewoud
Archieffoto Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)