Jip Bartels vindt plezier in het voetbal terug bij TEC

AFC won afgelopen zondag haar tweede wedstrijd in de competitie. Met een laat doelpunt werd TEC met 3-2 naar huis gestuurd. Voor de tegenstander uit Tiel scoorde Jip Bartels, woonachtig in Amsterdam, de tweede treffer. Bartels, die zich heeft terug geknokt van drie zware kruisbandblessures, heeft het plezier in het voetbalspelletje weer terug en hoopt bij TEC te laten zien hoeveel hij nog in zijn mars heeft.

Na afloop van de wedstrijd tegen AFC droop de teleurstelling van het gezicht van Bartels. TEC kwam in de tweede helft op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Bartels, maar zag AFC alsnog langszij komen. Bartels: “Ik baal enorm, want dit mogen we natuurlijk nooit meer weggeven. Eerst laten we dé kans op de 1-3 liggen en ook op 2-2 moeten we de derde maken. Maar dat zijn de lessen die we moeten leren in de Topklasse. Hoe we de laatste twee doelpunten weggeven is te naïef voor het niveau in de Topklasse.”

Foto AFC.nl: Jip Bartels in duel met Mallqui Cabezas
Foto AFC.nl: Jip Bartels in duel met Mallqui Cabezas

Lang leek Bartels op weg naar een bestaan als profvoetballer. De veel scorende spits sloot als C-junior aan in de jeugdopleiding van Ajax, terwijl Bartels tot dan toe zijn doelpunten maakte voor FC Utrecht. “Vanaf de C1 tot en met de A1 heb ik bij Ajax gespeeld. In de B1 tekende ik een contract, maar na dat moment heb ik amper nog gespeeld.” Twee kruisbandblessures zorgden ervoor dat de aanvaller voornamelijk aan het revalideren was. Bartels: “Eigenlijk ben ik alleen maar geblesseerd geweest. Toen mijn contract afliep bij Ajax, ben ik terug naar FC Utrecht gegaan. Daar raakte ik voor de derde keer geblesseerd aan mijn kruisband en besloot ik te stoppen met voetballen.”

Bartels begon aan de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de VU in Amsterdam en zette het voetbal op een laag pitje. Via Gerry Vink kwam de spits in aanraking met TEC uit Tiel. Bartels: “Ik wilde het plezier terug vinden en het voetbal dat TEC speelde sprak mij aan. Daarnaast speelde de club toen in de Eerste klasse, een prima niveau om te beginnen. Door de prestaties van de club kon ik meegroeien met het niveau.” Ook maatschappelijk timmert Bartels hard aan de weg. “Inmiddels heb ik mijn Bachelor gehaald en heb ik de StudenTalentprijs gewonnen. Het voetballen bij TEC geeft mij de mogelijkheid om mezelf maatschappelijk te ontwikkelen.”

Foto De Gelderlander/William Hoogteyling: Jip Bartels juicht na een doelpunt voor TEC
Foto De Gelderlander/William Hoogteyling: Jip Bartels juicht na een doelpunt voor TEC

De uitwedstrijd tegen AFC was voor de in Amsterdam woonachtige Bartels een heel stuk dichterbij dan Tiel. Ziet de spits zichzelf in de toekomst op de Amsterdamse velden spelen? “Zeg natuurlijk nooit nooit, maar voorlopig heb ik het enorm naar mijn zin bij TEC”, aldus Bartels, die zich helemaal thuis voelt bij de club uit Gelderland. Bartels: “Doordat er weinig mutaties zijn, voelt dit als een vriendenteam. Ik kan ook meerijden met jongens die bij mijn in de buurt wonen. Verder vind ik het project van TEC heel interessant en hoop ik er nog veel mooie dingen mee te maken.”

Verslag: Wessel Westerhof

Foto’s: AFC.nl (boven) en De Gelderlander/William Hoogteyling (onder)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)