Joey van Lemmeren (Pancratius) doet stapje terug naar ZSGOWMS

Joey van Lemmeren vertrekt na één seizoen alweer bij Pancratius. De 22-jarige aanvaller doet een stapje terug en speelt volgend seizoen bij zaterdag derdeklasser ZSGO/WMS. “Natuurlijk is het een stapje terug, maar ik maak een stapje terug in de hoop in de toekomst twee stappen vooruit te kunnen maken.”

“Het contact met de trainer (Bart Jansen, red.) is niet gegaan zoals ik had verwacht”, verklaart Van Lemmeren zijn keuze om na één seizoen al te vertrekken uit Badhoevedorp. “Toen ik vorig jaar van WV-HEDW kwam, werd ik met open armen ontvangen. Ik kwam net terug van een blessure. Een paar weken geleden was er wat onenigheid tussen ons, noem het een verschil van inzicht. Ik vond dat hij niet consequent genoeg was en kreeg natuurlijk te weinig speeltijd, ook omdat ik niet helemaal fit was dit seizoen. Maar het was voor mij duidelijk dat ik dit niet nog een jaar aan zou kunnen.”

20150920-_HVD0228-2

Meteen hing Willem Jansen, assistent-trainer van zaterdag derdeklasser ZSGOWMS, aan de telefoon. “Hij probeert me al vier jaar lang over te halen. Deze keer ging ik toch wel twijfelen. Hij heeft veel vertrouwen in me en ik ken hem nog uit mijn tijd bij DCG. Er zitten nog meer mensen uit die tijd bij ZSGOWMS, dus ondanks dat het bij een andere club is, voelt dit toch wel een beetje als thuiskomen. Ik ga er met een heel warm gevoel naartoe.”

Van Lemmeren, die door een aantal blessures slechts tot zo’n tien wedstrijden kwam bij de zondag tweedeklasser, is zichzelf ervan bewust dat hij een stapje terug doet. “Ik had niet gedacht op deze leeftijd al een stapje omlaag te doen, maar heb van hem de garantie gekregen dat ik elke wedstrijd speel. Dat is belangrijk voor mij, dat ik weer volledig fit word. En dit is een stapje terug in de hoop in de toekomst twee stappen vooruit te maken.”

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!