Joey van Lemmeren (ZSGOWMS) trekt richting EDO (zaterdag)

Na één seizoen bij ZSGOWMS (zaterdag) slaat Joey van Lemmeren zijn vleugels weer uit. De 23-jarige aanvaller vertrekt naar zaterdag tweedeklasser EDO, waar hij terecht komt in een geroutineerd elftal dat wil verjongen.

Naar eigen zeggen is een uitstapje uit de regio goed voor hem. “De afgelopen ben ik van hot naar her gegaan. Ik heb mij nergens echt kunnen settelen.” Na jaren bij DCG leidde de weg van Van Lemmeren hem naar WV-HEDW, Pancratius en nu zaterdag derdeklasser ZSGOWMS. Bij alledrie de clubs speelde hij slechts één seizoen. “Bij Pancratius kwam ik toen geblesseerd binnen, dit seizoen ook bij ZSGOWMS. Nu ben ik redelijk fit, dus ik hoop bij EDO volgend seizoen weer echt te kunnen knallen.”

Via Richie Yeboah, een goede vriend die afgelopen zomer overkwam van Buitenveldert, kwam Van Lemmeren in contact met EDO. Hij trainde één keer mee in Haarlem-Noord om te kijken of het iets zou zijn. “Het viel meteen goed. Alle spelers zijn bekenden van elkaar, dus ik vond het wel belangrijk of ik in de groep zou passen. Ik ben goedgekeurd”, knipoogt de aanvaller.

Hij kijkt al uit naar volgend seizoen bij de middenmoter uit de zaterdag tweede klasse A. “De derde klasse was misschien iets te laag. Ik heb altijd op niveau gevoetbald en dat speelt ook wel mee in mijn keuze voor EDO. Weer terug op tweede klasse-niveau. EDO heeft goede plannen en ze willen bovenin meedraaien, hopen te promoveren. Ik denk dat het een leuk en gezellig jaar kan worden.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!