JOGA Fortius gaat op jacht naar nieuwe zaterdagselectie

JOGA Fortius is op zoek naar een volledig nieuwe zaterdagselectie. De Amsterdamse vereniging zag de afgelopen periode zijn gehele spelersgroep vertrekken, waardoor de club op jacht gaat naar een nieuw team.

Hoofdtrainer Carlos Alarcon Vidal liet twee maanden geleden nog weten met veel energie bij JOGA Fortius door te gaan. De spelersgroep sprak uit vertrouwen te hebben in de trainer en de oefenmeester had het geloof in zijn team. Het bleek echter anders te lopen dan vooraf gedacht. “Toen het weer mocht, hebben we met de jongens onder de 27 jaar weer kunnen trainen”, vertelt de trainer. “We merkten echter dat er steeds maar tien man op de trainingen waren. Hoewel dit groepje spelers wel graag wilde, merkten we dat de rest met de pet ernaar gooide.” Alarcon Vidal besloot een activiteit te organiseren om te zien hoeveel enthousiasme nog in de groep zat. “Zelfs daarvoor moesten we spelers uit andere teams vragen. Dat was de laatste druppel in de spelersgroep, want nog dezelfde dag gaf vrijwel iedereen aan te willen stoppen. Het was natuurlijk erg jammer voor de jongens die wel wilden dat het team uit elkaar viel.”

Het kwam als een grote verrassing voor de hoofdtrainer, die besloot om niet het bijltje erbij neer te gooien. Ook de club zag de situatie niet aankomen, omdat het juist zo goed gaat met JOGA Fortius. Op zoek naar een nieuw team, dat in overleg gebeurt met bestuurslid zaterdagvoetbal Wim de Vries, meldden meerdere groepen zich aan. Eén groep leek het zelfs te worden. “Het was een spelersgroep met veel potentie en energie, maar helaas zagen de spelers het niet zitten om met 18 man maar drie keer te mogen wisselen per wedstrijd.” Daarom moest JOGA Fortius verder zoeken. Woensdagavond heeft de club opnieuw een gesprek met een groep die zich aanmeldde. “Alles begint met een groep die graag wil. De kwaliteitsverschillen in de selectie moeten bovendien niet al te groot zijn, zodat we een hecht team kunnen creëren.” De hoofdtrainer heeft de goede hoop dat hij met zo’n team kan verrassen in de vierde klasse. “Het team moet willen en energie uitstralen. Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat er automatismen ontstaan en we goed voetbal spelen. Het is weer een mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)