Home / slideshow / JOGA Fortius stelt Jermaine Holwijn aan als nieuwe hoofdcoach
Jermaine Holwijn

JOGA Fortius stelt Jermaine Holwijn aan als nieuwe hoofdcoach

Jermaine Holwijn verlaat komende zomer FC Abcoude en gaat een nieuw avontuur aan bij JOGA Fortius. De oefenmeester wordt daar hoofdtrainer van de zondagselectie. “Het is voor mij weer heerlijk om bij een Amsterdamse club te werken”, reageert Holwijn.

Eigen initiatief

De trainer was eerder in zijn loopbaan actief bij JOS Watergraafsmeer, waardoor hij goed weet wat voor werksfeer er bij Amsterdamse verenigingen hangt. “Bij mijn huidige club FC Abcoude verging het mij meer dan uitstekend, maar dit was een prachtige kans om op eigen benen te staan. In combinatie met het samenwerkingsverband dat JOGA Fortius heeft, werd ik zeer enthousiast.” Holwijn besloot met JOGA Fortius contact op te nemen om de interesse van de club te pijlen. Het bestuur en Holwijn gingen vervolgens met elkaar om de tafel zitten, waarna snel duidelijk was dat beide partijen dezelfde inzichten hadden. Dat uiteindelijk een verbintenis voor een jaar werd getekend, was dan ook een kwestie van tijd.

Hoge verwachtingen

Komend seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen, aangezien JOGA Fortius dit voetbaljaar fier bovenaan stond in de vierde klasse. “Wat ik om mij heen hoor, is dat ik dezelfde voetbalfilosofie als Sergio Hellings (voormalig trainer JOGA Fortius, red.) heb”, vertelt Holwijn over zijn plannen voor volgend seizoen. “Volgend jaar gaan we simpelweg spelen naar wat de mogelijkheden binnen onze selectie zijn. De spelers hoeven geen grote systeemveranderingen te verwachten, al moet ik uiteraard wél kijken wat we tot onze beschikking hebben. Door het coronavirus heb ik het team nog niet zien spelen, dus ik laat me verrassen.”

De kersverse hoofdtrainer van JOGA Fortius sprak ook al met wat selectiespelers. “Inmiddels heb ik twee spelers uit de spelersraad ontmoet en daarmee een uitstekend gesprek mee gehad. Zij waren eveneens enthousiast over hoe we willen werken, dus voor mijn gevoel komt het absoluut goed.” Holwijn verwacht niet dat de selectie grote veranderingen gaat kennen ten opzichte van vorig seizoen. “Het is altijd mooi meegenomen als je spelers tot je beschikking hebt die van elkaar weten wat ze kunnen. Aan de andere kant moeten we de details die ik in mijn hoofd heb, sowieso in het team gaan slijpen. Het zal tijd kosten om dat erin te krijgen.”

Mogelijke promotie

Ondertussen hoopt de Amsterdamse club gebruik te maken van de regeling van de KNVB. Hoewel geen promotie/degradatie plaatsvindt en de competities daardoor zo goed als intact blijven, kunnen sommige verenigingen alsnog promoveren of degraderen. JOGA Fortius stuurde een brief naar de KNVB met daarin een aanvraag. “De club is ambitieus, dus als die kans komt dan moeten we die met beide handen aangrijpen”, aldus Holwijn.

Tekst: Jordi Smit
Foto: JOGA Fortius

JOGA Fortius-trainer Sergio Hellings neemt tussenjaar

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)