JOGA Fortius-trainer Sergio Hellings neemt tussenjaar

Hoofdtrainer Sergio Hellings verlaat JOGA Fortius komende zomer na drie jaar. De voormalige profvoetballer wil zich volledig concentreren op zijn maatschappelijke carrière, waarna hij hoopt weer terug te keren als trainer. “Ik had simpelweg meer tijd nodig voor mijn maatschappelijke loopbaan. Daarom heb ik besloten om minimaal één seizoen ertussenuit te gaan”, legt Hellings uit.

Lastige beslissing

De bestuurders van JOGA Fortius begrijpen de keuze van Hellings goed, al vindt de vereniging het eveneens spijtig dat ze de ingezette koers niet langer met Hellings vervolgen. “Deze beslissing is in goed overleg met de club gemaakt. Natuurlijk was JOGA Fortius op het moment dat ik het vertelde verrast, maar inmiddels is de vereniging goed op de hoogte van de reden. Of het een lastige beslissing was? Absoluut! We hebben een selectie waar nog veel verbetering in zit, dus dan wil je daar graag mee verdergaan. Uiteindelijk is het een logische keuze om een jaartje weg te gaan, al is het zuur dat het seizoen zo abrupt stopt.”

De Amsterdamse club was net met een goede periode bezig en stond zelfs bovenaan in de vierde klasse. “De titelstrijd lag de laatste weken volledig open. We stonden bovenaan in de competitie, waardoor het zeker realistisch was dat wij gingen promoveren. Helaas gaat dit allemaal niet meer door. Het is was het is.”

Project JOGA Fortius

Sinds de zomer van 2019 werkt Fortius samen met JOGA Soccer Club, een Amerikaanse urban voetbalclub uit Washington DC. Hellings merkte veel van die samenwerking en zag een positief effect ontstaan. “Er waren jongens uit Amerika die met ons kwamen meetrainen en dat ging boven verwachting. De spelers haalden het niveau van onze trainingen omhoog, waardoor we nóg beter konden trainen. Het had dus een positieve invloed op de ontwikkeling van onze spelers.”

JOGA Fortius zat dan ook in een flow, maar half maart stopte die plotseling door het coronavirus. “De beëindiging was natuurlijk abrupt. We hebben in maart onze laatste wedstrijd gespeeld, waarna ik de jongens niet meer heb gezien. Uiteraard hebben we contact gehad in de WhatsApp-groep, maar verder hebben we geen contact meer met elkaar gehad. Dat voelt bizar. We gaan sowieso afscheid nemen, al is het volgend seizoen. Of ik later terugkeer bij JOGA Fortius? Die kans sluit ik niet uit, alleen kan je dan nooit met zekerheid zeggen”, aldus Hellings.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

JOGA Fortius-voorzitter Kick Pullen: “Nog altijd hoopvol en vol vertrouwen”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)