JOGA Fortius verzekerd van promotie naar derde klasse

Hoofdtrainer Jermaine Holwijn begint komend seizoen bij JOGA Fortius niet in de vierde, maar derde klasse. Dat kreeg de Amsterdamse vereniging dinsdagmiddag van de KNVB te horen. De koploper stond samen met VVA/Spartaan en TOG bovenaan in de competitie, maar had een veel beter doelsaldo.

Dubbeltje op zijn kant

Voorzitter Kick Pullen moest lang wachten op het telefoontje van de KNVB. Pas rond 16.00 uur ging zijn mobiel over, maar dat maakte de blijdschap er absoluut niet minder om. “Het was natuurlijk een dubbeltje op zijn kant. Een week ervoor stonden we nog op de derde plaats, maar door het terugtrekken van Germaan de Eland kwamen we opeens met een paar clubs op kop en hadden wij het beste doelgemiddelde. Het kwartje viel bij de KNVB dus nu onze kant op.”

Deze week gaat de club direct aan de slag om de lijnen voor volgend seizoen uit te zetten. “We hebben een nieuwe trainer voor de groep staan, die ik aankomende donderdag weer spreek. Dan gaan we samen bekijken hoe we ervoor gaan zorgen vastigheid in de derde klasse te creëren, om zodoende meer aantrekkingskracht te krijgen voor talenten. Afgelopen weekend was ik bij onze talentendagen. Als je ziet hoeveel goede voetballers daar rondlopen, dan geeft dat absoluut vertrouwen voor onze toekomst.”

Elftal op stoom houden

De derde klasse is niet volledig nieuw voor JOGA Fortius. Een aantal jaren geleden speelde de club al twee seizoenen in de derde klasse, waarna het degradeerde. Pullen hoopt het de komende jaren beter te doen. “Het ligt meestal aan de eerste vier tot vijf wedstrijden of je onderin gaat meedraaien of in de middenmoot komt. We moeten proberen om vanaf het begin af aan er te staan en ons elftal op stoom te houden. Dan moet het goed komen.”

Pullen wil dat doen met een groot gedeelte van het elftal van vorig seizoen. “Als wij compleet zijn, dan ben ik ervan overtuigd dat we geen slecht figuur slaan in de derde klasse. Desondanks hebben we twee jongens uit Almere erbij gekregen. Bovendien hebben we komend seizoen een Onder-21 en Onder-23 achter ons eerste elftal staan, waar we gebruik van kunnen maken als we problemen hebben in de selectie. De komende weken doen we ons best om nog wat verbreding in het eerste elftal te krijgen. Anders heb ik het volste vertrouwen in de huidige jongens.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

JOGA Fortius gaat samenwerken met Dream Team Academy

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)