Jon van der Donk (Buitenveldert) kiest door verhuizing voor Xerxes/DZB

Jon van der Donk vertrekt aan het einde van het seizoen bij Buitenveldert. Hij gaat spelen voor het Rotterdamse Xerxes/DZB. De doelman van de Amsterdamse zaterdag tweedeklasser gaat verhuizen en was daardoor op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij met zondag tweedeklasser Xerxes/DZB gevonden.

Van der Donk verhuist eind juni met zijn vriendin naar Rotterdam en zal in de voorbereiding aansluiten bij de zondagselectie van Xerxes/DZB. “Ik woon nu nog in Almere en ik maak het seizoen gewoon af bij Buitenveldert. Eind juni verhuis ik dan naar Rotterdam. Mijn huidige trainer (Wilfred den Breejen, red.) werkt in Rotterdam en via hem ben ik contact gekomen met Xerxes. Ik heb daar een goed gesprek gehad en ook al twee keer meegetraind. Het is een leuke en gezellige club. Ik hoop dat het een mooi seizoen wordt.”

De 22-jarige doelman kwam drie jaar uit voor Buitenveldert en kan terug kijken op een mooie periode bij de middenmoter in de zaterdag tweede klasse A. “Vorig seizoen werden we kampioen en dat was natuurlijk geweldig. Het was in het begin van dit seizoen even wennen in de tweede klasse maar ook daar hebben we ondertussen onze draai gevonden. Ik heb veel geleerd bij Buitenveldert en ik kijk terug op een mooie tijd.”

Van der Donk keept dit seizoen om de twee wedstrijden omdat trainer Wilfred den Breejen met het oog op volgend seizoen ook Jules Oomen aan het werk wil zien. Bij Xerxes/DZB zal de goalie weer elke week onder de lat staan. “Ik ben gehaald als eerste keeper. Ik ben nog jong en wil me bij Xerxes verder ontwikkelen. De tweede klasse waarin ze nu spelen is een goed niveau. Uiteindelijk wil ik wel weer graag op zaterdag spelen en ik hoop volgend seizoen daarom ook de overstap te maken naar de zaterdagselectie.”

Foto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)