Jong Holland profiteert optimaal van open huis Monnickendam

Zaterdag tweedeklasser Monnickendam heeft onverwacht averij opgelopen in de titelstrijd van de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Ab Persijn ging op eigen veld met 3-5 onderuit tegen middenmoter Jong Holland.

Monnickendam begon goed aan het duel, maar liet zich toch verrassen door een counter van de bezoekers. In de zevende minuut opende Lars Boekel de score. Vrij snel trok Samir Moustafa na goed breed leggen van Kid Ronday de stand gelijk: 1-1. Terwijl de thuisploeg het spel bleef bepalen, sloeg Jong Holland telkesn in de tegenaanval toe. Verdediger Rik Wijnker kon vogelvrij de 1-2 binnen koppen en na een halfuur benutte Mark Hondius een strafschop voor de 1-3.

Vlak voor rust vond Monnickendam dankzij Moustafa, uitblinker aan de zijde van de koploper, de aansluitingstreffer. Met Tom Pruim inmiddels in de ploeg voor Jesse Braspenning (veroorzaakte de penalty) probeerden de gastheren na de theepauze druk te geven op Jong Holland. De Alkmaarders wachtten geduldig af tot Monnickendam de bal zou verspelen. In de zeventigste minuut rondde Boekel opnieuw een counter af. Hij liet doelman Luuk Boontje kansloos: 2-4.

De bezoekers profiteerden optimaal van de fouten die Monnickendam maakte. Tien minuten voor tijd werd het via Jari van de Meer zelfs 2-5. De thuisploeg speelde een verloren partij, al deed het in de laatste minuut nog iets terug. Een makkelijk gegeven penalty werd verzilverd door Pruim: 3-5.

Monnickendam blijft ondanks deze nederlaag aan kop, maar zag de voorsprong op nummer twee ZOB teruglopen tot drie punten. Volgende week komt Buitenveldert op bezoek. Daar werd eerder dit seizoen met 7-2 van verloren. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto: Jan Slaats

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)