Home / slideshow / Jong Telstar trekt doelman Eendragt aan
Shaquille Eendragt

Jong Telstar trekt doelman Eendragt aan

Shaquille Eendragt mag deze zomer aansluiten bij de selectie van Jong Telstar. De jonge doelverdediger bewees zich tijdens een tweedaagse stage bij de club, waarna hij kort daarna te horen kreeg dat hij volgend seizoen definitief bij de nieuwe selectie hoort.

De keeper is afkomstig van ASV De Dijk, maar besloot in de zomer van 2019 om bij Zuidoost United aan te sluiten. Bij Van Riemsdijk Sports kreeg hij de kans om te werken aan zijn zwakkere punten. “Ik heb mooie stappen gemaakt in de academie”, vertelt Eendragt. “Ze hebben me daar onder meer het mentale aspect in het voetbal bijgebracht. Daarmee ben ik Gwendell (van Riemsdijk, red.) ontzettend dankbaar.” Na een intensief jaar regelde Van Riemsdijk een trainingsstage bij Telstar. “Daar kreeg ik twee dagen de tijd om mezelf te laten zien. Gwendell zei tegen me dat ik gewoon mezelf moest zijn en dat het dan goed moest komen. Dat heb ik uiteindelijk gedaan. Dan is het vervolgens prachtig dat die woorden uitkomen. Je moet een knop bij jezelf omzetten, want een stage bij een profclub krijgt lang niet iedereen.”

Eendragt putte veel vertrouwen uit zijn stage, al moest hij wel een aantal dagen wachten totdat hij het verlossende telefoontje kreeg. “Een paar dagen na de stage belde m’n trainer mij om te vertellen dat Telstar me wil hebben. Toen sprong ik inderdaad een gat in de lucht. Toevallig zat ik samen met mijn moeder, dus we waren allebei hartstikke blij.” Inmiddels is de blijdschap ingedaald en focust de keeper zich op de toekomst: presteren bij zijn nieuwe club. “Voor nu richt ik mezelf op Jong Telstar. Het is mijn doel om basisspeler te worden en te vechten voor mijn plek. Als ik het daar goed doe, dan komt vanzelf het moment dat ik weer verder kan kijken.” Eendragt kent zijn medekeepers al redelijk, maar het maken van een inschatting vindt hij nog lastig. “Iedereen heeft volgend seizoen gewoon dezelfde kansen en moet zich laten zien. Vervolgens gaan we zien wie eerste, tweede en derde keeper wordt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports

Word vriend van Het Amsterdamse Voetbal

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)