Jonkies maken indruk bij bekerzege Ouderkerk op Nederhorst

Zichtbaar zat Lex van der Horst tijdens Ouderkerk – Nederhorst te genieten van het frivole spel van een paar nieuwe talenten bij de thuisploeg. Ze speelden alsof ze al jaren deel uit maken van de selectie en hadden net als in de voorgaande bekerwedstrijden een doorslaggevende rol in de score: 3-1.

Tevredenheid en zelfs een stukje trots overheersten bij de trainer van Ouderkerk. In totaal kreeg hij acht spelers door vanuit de A-junioren, waarvan er tegen Nederhorst drie (Matthijs van Zuilichem, Jay Day, Kaj de Jong) in de basis stonden en eentje (Thijmen van den Brink) inviel. “Zij geven ons echt een enorme boost. Het zijn jongens met een goede kop erop die heel graag willen. Ze pakken het fantastisch op. Ik ben er trots op dat het gelukt is om hun in de selectie te krijgen. Of ze dit straks ook 26 competitiewedstrijden kunnen, weet ik niet. Maar dat hoeft ook niet. Ze mogen veel fouten maken en ik ben blij dat ik heel veel keuze erachter heb zitten.”

Na bekerzeges op ASV’65 (8-0) en VSC (2-6) kreeg Ouderkerk tegen de mede-derdeklasser eindelijk voor het eerst echt tegenstand. In een wat gezapige eerste helft zorgde Kaj de Jong voor een paar lichtpuntjes. Na 24 minuten liep hij bij de tweede paal een voorzet van Remy van Luyn binnen voor de 1-0. Ouderkerk hoefde niet zo nodig – een punt was voldoende voor de groepswinst – en Nederhorst kon hier aanvallend weinig tegenover stellen.

Nadat De Jong tien minuten na de rust de de buitenkant van de paal raakte, zorgde een spaarzame aanval van de gasten voor de gelijkmaker. Luuk van Huisstede schudde zijn directe tegenstander van zich af en liet doelman René de Jong kansloos: 1-1. Lang bleef deze gelijke stand niet op het scorebord staan. Binnen de minuut dook De Jong op voor het doel van Nederhorst en tikte de bal over de uitgekomen doelman Oscar Vrijhoef: 2-1.

Nederhorst kwam via Adilio Augustin (net tekort) en Van Huisstede (vrije trap gepakt) dicht bij een gelijkmaker. Invaller Thijmen van den Brink gooide de wedstrijd echter definitief in het slot. Met wat geluk, via zijn borst, werkte hij een voorzet van Mitchel Melissen binnen: 3-1. Veel waarde wordt er niet gehecht aan het bereiken van de knock-outfase. “Ik hoop dat we een gelijkwaardige tegenstander treffer, zodat ik jongens die er net tegenaan zitten de kans kan geven”, blikt Van der Horst alvast vooruit.

Voor het bepalen zijn basiself voor de eerste competitiewedstrijd, volgende week tegen De Kennemers, wacht de oefenmeester nog een zware klus. “We gaan deze week de hele voorbereiding evalueren om te kijken wat het best bij elkaar past. Een paar posities staan wel vast, maar voor de rest ligt het redelijk open. Er is nu ook wat te kiezen, iedereen beconcurreert elkaar. Al kan ik na vandaag niet meer om iemand als Kaj de Jong heen. Dat ziet iedereen.”

Kijk hier voor alle uitslagen van de zondagduels in de districtsbeker.