Joost Heij volgt andere Ajacieden naar Amstelveen Heemraad

De Ajax-enclave bij Amstelveen Heemraad is compleet. Donderdagavond presenteerde de zaterdag tweedeklasser maar liefst zeven nieuwe namen, die allemaal vorig seizoen nog in actie kwamen voor Ajax. De meest opvallende naam is Joost Heij, die vanuit de Hoofdklasse een stap omlaag doet om op wereldreis te kunnen gaan.

“Nadat bekend werd dat ik weg zou gaan bij Ajax, ben ik bijna door heel Amsterdam benaderd”, zegt Heij. “De mogelijkheid was om naar Swift of JOS te gaan, al zag ik OFC (onder oud-ploeggenoot Yuri Rose, red.) ook erg zitten. Het enige probleem is dat ik geen auto heb en dus vier keer in de week op de fiets en met het pontje helemaal naar Oostzaan zou moeten gaan. Dat zag ik niet zitten. Het was voor mij puur de afweging tussen ambitie en droom.”

Foto Hans van Beek | Onderin beeld kijkt Joost Heij toe hoe de rest hun handtekening zet.

De 25-jarige spits is immers van plan om in november een wereldreis te maken naar Zuid-Amerika. “Een maand geleden ben ik met een paar vrienden naar Amstelveen gegaan en heb ik het daar over gehad. Zij vonden het goed. Gelukkig, want dat was voor mij wel een voorwaarde. Ik zie dit als een tussenjaartje Amstelveen, voor één seizoen, om daarna de stap weer te kunnen maken. Dat de rest gaat, heeft mij wel overtuigd. Dagelijks hingen ze aan de telefoon om me over te halen, anders was ik niet gegaan. Voor sommige mensen is dit misschien een rare sap, maar ik sta er wel volledig achter. Het is iets wat ik heel graag wilde en dat kan ik nu met Amstelveen combineren.”

Foto Hans van Beek | Nick Lammers, Dirk Roelofsen en Rodney Weverling (v.l.n.r.)

Nadat eerder al bekend werd dat Joel Silooy (Ajax 2) en Peter Post (AFC zaterdag) volgend seizoen het groenwitte tenue dragen, kwamen er nu nog een paar namen bij. Ook Dirk Roelofsen (AMVJ), Rodney Weverling (FC Breukelen), Nick Lammers en Perry Schoenaker (beide Ajax 2) maken de overstap naar Amstelveen. Heij: “Met zeven spelers komt er een stevige basis van een hoger niveau. Ik denk dat we door deze kwaliteitsinjectie bovenin de tweede klasse mee kunnen draaien, al weet ik helemaal niet wat ik kan verwachten. Voor mij zal het wel even wennen zijn na negen jaar in de top van het amateurvoetbal. Misschien kan ik weer in de top-3 van de CANS Topscorer komen, beetje aan mijn scoringsdrift werken.”

Foto’s Hans van Beek
Foto boven: Michael van Eijk (voorzitter), Nick Lammers, Joël Silooy, Dirk Roelofsen, Peter Post, Rodney Weverling, Hans Zwaan
(bestuurslid), Perry Schoemaker en Joost Heij (v.l.r.)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!