Jordi van Beek (Kadoelen): “Dit seizoen wel nacompetitie halen”

Kadoelen is in de zaterdag derde klasse A na een goede seizoenstart terug gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Trainer Jordi van Beek hoopt de komende weken de aansluiting te houden met de top van de competitie.

In de afgelopen twee wedstrijden tegen Monnickendam (1-1) en Castricum (2-3 verlies) liet de ploeg van Van Beek het liggen om goede zaken te doen in de top van de ranglijst. “We hadden er misschien meer uit kunnen halen, alhoewel we tegen Monnickendam een punt wonnen. Tegen Castricum hadden we zeker een punt verdiend, maar winnen zij door twee wereldgoals. Toch hebben we in die wedstrijden zeker laten zien dat we mee kunnen met de topploegen in deze competitie.”

Kadoelen begon met twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden uitstekend aan het seizoen, maar zakte vervolgens iets terug. “Dat heeft natuurlijk ook met de tegenstanders te maken,” vertelt Van Beek. “De eerste vier tegenstanders waren op papier wel minder dan de ploegen die we de laatste weken troffen. Wat betreft het spel is er niet veel veranderd. Ik vind zelfs dat we nu beter voetballen dan in de eerste wedstrijden.”

Toch ziet Van Beek nog veel ruimte voor verbetering in het spel van zijn ploeg. “We scoren in principe genoeg, maar het verdedigen als team moet beter. We zijn soms te naïef in de restverdediging en zijn kwetsbaar bij hoge ballen. De oorzaak daarvan is dat we veel kleine spelers hebben. Cornerballen en andere spelhervattingen tegen zijn daarom vaak gevaarlijk. Ook mis ik een echte leider. We hebben een jong team met een aantal routiniers, maar een echte leider in het team ontbreekt.”

Onder leiding van Van Beek liep Kadoelen de nacompetitie vorig seizoen net mis. De oefenmeester hoopt deze voetbaljaargang op meer succes. “Dit seizoen wil ik echt de nacompetitie halen. Natuurlijk wil je meedoen om het kampioenschap, maar dat zal lastig worden. De nacompetitie halen is op dit moment het doel.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)