Jordi van Beek volgt René Hoogendonk op bij Kadoelen

Zaterdag derdeklasser Kadoelen heeft met Jordi van Beek de opvolger gevonden voor de vertrekkende René Hoogendonk. De 38-jarige oefenmeester komt over van de jeugd van De Dijk. “Het kriebelde weer om een eerste elftal te trainen.”

“Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken. Kadoelen ken ik al een beetje, als combinatiefunctionaris bij SportService Amsterdam ben ik daar een jaar ‘gestald’ geweest. En het kriebelde weer om een eerste elftal te trainen”, aldus Van Beek, die eerder al de leiding had bij TOB en het zaterdagelftal van De Dijk. “Bij Kadoelen bruisen ze van de ambities en we willen samen – het bestuur en ik – kijken of dat ook mogelijk is. Een van die ambities is meespelen om de prijzen in de derde klasse.”

Van Beek is zich ervan bewust dat zijn eerste weken bij Kadoelen lastig zullen worden. Zijn voorganger René Hoogendonk had tien jaar lang de leiding bij de zaterdag derdeklasser. “Er zullen wel een hoop gewoontes zijn, dus het wordt lastig als er dan ineens andere regels gelden. Maar het is ook wel eens goed voor iets anders. Ik heb andere impulsen en ideeën, maar het wordt wel een uitdaging om aan elkaar te wennen.”

Een van die impulsen is het verjongen van het eerste elftal. Van Beek: “Voor zover ik weet zit er een goede ervaren kern bij Kadoelen. Dat willen we proberen te mengen met jonge spelers. Via mijn werk heb ik een goed netwerk met jonge talentvolle spelers. Bij hun club is de stap vanuit de jeugd naar het eerste elftal te groot, maar daar kan Kadoelen in de derde klasse een betere opstapmogelijkheid voor zijn. Van De Dijk zal ik alleen niemand meenemen. Ik wil goed weggaan bij die club.”

Momenteel staat Kadoelen op een elfde plaats in de zaterdag derde klasse A. Dat zou aan het eind van de rit nacompetitie betekenen. “Ik weet dat iedereen er alles aan wil doen om uit die nacompetitie te blijven, dat wordt toch een loterij”, aldus de 38-jarige oefenmeester. “Ik heb me nog niet bemoeid met de huidige zaken en ga dat ook niet doen. Ik wil er geen druk op leggen. Maar ik hoop wel dat ze in de derde klasse blijven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)