Jordi Wigman (ADO’20) kiest met Purmersteijn voor meer speeltijd

Purmersteijn heeft de eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen. Jordi Wigman komt over van derdedivisionist ADO’20, waar de 22-jarige spits wegens een gebrek aan speeltijd vertrekt.

“Bij ADO’20 heb ik niet de speelminuten gekregen waar ik op had gehoopt. Dan moet je als speler ook verder gaan kijken”, zegt Wigman, die twee jaar geleden van KFC naar ADO’20 vertrok. “Purmersteijn gaf mij het beste gevoel en vertrouwen. Ze gaven mij de vrijheid om na te denken, maar ik had al vrij snel de keuze gemaakt.”

De spits hoopt bij de Purmerendse Hoofdklasser weer aan spelen toe te komen om belangrijk te worden voor het team. Zijn ploeggenoot Bas Vellema lichtte hem al uitgebreid in over wat Wigman na de zomer te wachten staat. “Ik heb er veel met hem over gesproken. Hij vertelde mij veel goede dingen over de club: een leuke club met een goede trainer. Voor mij was dat ook een extra bevestiging om voor Purmersteijn te kiezen.”

Begin dit seizoen kwam Wigman enkele keren als invaller in actie in de Derde Divisie, maar na een schouderblessure is dat ook minder geworden. “Als je zondags op de bank zit of je speelt niet, gaat het plezier er ook een beetje van af. Het was een vervelende periode en mentaal is het wel zwaar. Maar ik heb hier een goede tijd gehad, waarin ik veel heb geleerd. Ik heb zeker geen spijt dat ik hier twee jaar geleden naartoe ben gegaan, want ik ben alleen maar beter geworden. Ik heb het echt naar mijn zin met het team, maar soms moet je verder kijken.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)