Jordy de Groot helpt FC Aalsmeer aan punt tegen CSW

Veel schiet zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer niet op met een 1-1 gelijkspel tegen concurrent CSW, maar voor het vertrouwen is dit erg belangrijk. Na vijf nederlagen op rij bezorgde invaller Jordy de Groot de Aalsmeerders vlak voor tijd een punt, waardoor de ploeg van Cor van Garderen weer boven de nacompetitiestreep staat.

Bij een 1-0 achterstand halverwege koos Van Garderen er al voor om alles-of-niets te spelen. In de eerste helft speelde zijn FC Aalsmeer heel afwachtend, gaf slechts één kans weg en dat was meteen een doelpunt van Vincent van Hellemondt. “De tweede helft hebben we goed voetbal laten zien en de manier waarop verdient een super compliment. Ze zijn tot de bodem gegaan. In zo’n situatie zit in de meeste ploegen angst, dat moet je van jezelf afspelen.”

Dat lukte ook, al moesten de Aalsmeerders hier lang op wachten. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd belandde een hoekschop van Giliano Eijken bij de ingevallen Jordy de Groot, die de bal in het dak van het doel schoot: 1-1. Een bevrijding voor de spits, zijn ploeggenoten en ook Van Garderen. “Gelukkig hebben we die ene goal nog gemaakt. Je ziet dat de ploeg dit nodig heeft. Het geloof is weer terug.”

Door het late gelijkspel is FC Aalsmeer naar de elfde plek gestegen. De ploeg van Van Garderen staat één punt boven de gevarenzone. “Als ik hier aan het eind van de rit sta, ben ik hartstikke blij”, zei de oefenmeester gelijk. Volgende week krijgen de Aalsmeerders subtopper Zwaluwen’30 op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.