Jordy Peters vertrekt bij Nieuw Sloten: “Tijd voor iets anders”

Zondag vijfdeklasser Nieuw Sloten moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Jordy Peters verlaat na dit seizoen de club omdat het hoofdtrainerschap niet meer te combineren is met zijn maatschappelijke carrière. De 25-jarige oefenmeester heeft bovendien het plan om binnenkort voor zijn TC2-diploma te gaan.

Het is een bewuste keuze om te stoppen bij het eerste elftal van de club waar hij eerder ook de jeugd trainde. “Na twee jaar is het tijd voor iets anders”, zegt Peters. De combinatie Nieuw Sloten, zijn werk en in de toekomst stage lopen voor zijn TC2-cursus is niet te doen. En zijn stage bij Nieuw Sloten afwerken, wil hij niet. “In principe kan je het combineren, maar ik wil ook weten hoe het op een ander niveau is. Om in een andere keuken te kijken.”

Omdat zijn werk momenteel zoveel tijd in beslag neemt, doet Peters zelfs een stapje terug. Volgend seizoen gaat hij verder in de jeugd en krijgt de leiding over Pancratius Onder-17. “Die combinatie is makkelijker. Daar vanuit wil ik straks TC2 gaan doen. Het is wel de bedoeling dat ik daarna weer naar het seniorenvoetbal ga”, zegt de oefenmeester gelijk. “De club vindt het jammer, maar ze begrijpen het wel. Ook omdat ze mij al langer kennen en weten wat ik wil. Je moet soms risico’s nemen in het leven.”

Eerst wacht hem nog de klus om Nieuw Sloten naar de vierde klasse te brengen. In de competitie vergooiden de Amsterdammers na de winterstop het kampioenschap. “We hebben veel te veel laten liggen, en Heemstede niet. Dat heeft met pech te maken of niet scherp genoeg.” Via de nacompetitie krijgt Nieuw Sloten een kans om alsnog te promoveren. “Daar gaan we volle bak voor. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)