Jordy Vierbergen (Ter Leede) terug naar Zwanenburg: “Ik kon niet achterblijven”

Hij is tegenwoordig een vast gezicht langs de lijn van Zwanenburg. Na afwezigheid van drie jaar staat Jordy Vierbergen komend seizoen weer op het veld van de zondag vierdeklasser. De 27-jarige middenvelder komt over van Hoofdklasser Ter Leede.

“Bijna elke zondag sta ik langs de lijn. Het zijn toch mijn vrienden. Bovendien vraagt iedereen telkens wanneer ik terugkom”, zegt Vierbergen. Na een jaar met veel blessureleed vond hij de tijd rijp om het boek van Ter Leede af te sluiten en op bekend terrein verder te gaan. “De club geeft mij de gelegenheid voor mijn TC3 te gaan. Ik heb thuis een dochtertje en daar wil ik ook tijd aan besteden. Rick van Veen, een goede vriend van mij, was vorig seizoen teruggekomen van Pancratius. Hij ging tegelijk met mij weg. Dan kon ik eigenlijk niet achterblijven. Weer lekker in mijn eigen dorp voetballen.”

Jordy Vierbergen (links) samen met zijn goede vriend Rick van Veen. Volgend seizoen spelen zij weer samen.

Vierbergen vertrok in 2015 naar de Bollenstreek. In zijn eerste seizoen speelde hij voornamelijk in het tweede elftal, waarmee hij naar de reserve Hoofdklasse promoveerde. Het tweede seizoen was zijn doorbraak. “Ik speelde bijna alles in het eerste elftal. Helaas zijn we op doelsaldo het kampioenschap misgelopen. Dit seizoen ben ik veel aan mij knie geblesseerd. Je bent er veel tijd aan kwijt, drie keer in de week trainen en een verre uitwedstrijd op zaterdag, maar voor de rest was het super. Ik heb toch bewezen als dorpsjongen van VV Zwanenburg dat niveau aan te kunnen.”

Die ervaring neemt de middenvelder, die bij Ter Leede vooral als back speelde, mee terug naar zijn oude clubje. Daar komt Vierbergen na de zomer terecht in een jonge ploeg. “Er staan zelfs een paar jongens in die ik vroeger zelf heb getraind”, merkt hij op. “Ik zal samen met Robert (van Boxel, red.) proberen als ervaren speler een soort leidersrol op mij te nemen. Hopelijk promoveren ze dit seizoen, want Zwanenburg hoort in de derde klasse thuis.”

Foto Hans Schalk / HP ProSportPics

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)