Home / Algemeen / Jorg Smeets gaat voor derde seizoen bij Ajax

Jorg Smeets gaat voor derde seizoen bij Ajax

Jorg Smeets heeft zijn contract bij Ajax met één jaar verlengd. De oefenmeester gaat daarmee voor zijn derde seizoen bij de subtopper uit de zaterdag Hoofdklasse.

Na een tweejarig contract is nu gekozen voor een contractverlenging van één seizoen. Vorige week zaten Smeets en de club met elkaar om de tafel. “We zijn er vrij snel uitgekomen. Ik heb het erg naar mijn zin en we zijn nog steeds gelukkig met elkaar. We hebben een goede samenwerking en zolang je happy met elkaar bent, staat niets in de weg om langer met elkaar door te gaan.”

Smeets nam in de zomer van 2014 bij de degradant uit de Topklasse het stokje over van Bart Logchies. In zijn eerste seizoen eindigden de Amsterdammers op een zesde plaats. “Ik werd laat aangesteld en daardoor was er weinig tijd om de selectie nog te versterken. Elk jaar hebben wij te maken met veel verloop. Er zijn maar twee seniorenelftallen, waarbij de goede spelers worden weggehaald door clubs van een hoger niveau en spelers die minder aan spelen toekomen op zoek gaan naar iets anders. Dat het in het eerste seizoen langer duurde dan gehoopt, neem je mee naar het volgende seizoen. Het inpassen is nu een stuk sneller gegaan.”

Momenteel staan de Amsterdammers op een zevende plaats in de zaterdag Hoofdklasse, op zeven punten van koploper Achilles Veen. Over een concrete doelstelling richting de toekomst is nog niet gesproken. “Dat is afhankelijk van de groep die je tot je beschikking hebt. Als Ajax zijnde willen wij zo hoog mogelijk spelen. Dat betekent dat wij nu voor de plekken één tot en met vier willen gaan.”

Foto: RickySportphotography

Send this to a friend