JOS alleen aan kop na zege op AFC’34

JOS Watergraafsmeer heeft in de zondag eerste klasse A alleen de koppositie genomen. De ploeg van Sander Middelbeek boekte een zwaar bevochten overwinning in Alkmaar tegen AFC’34. De Amsterdammers wonnen met 0-2 . Doelman Mitchel DIjkstra was de absolute uitblinker.

AFC’34 is voor JOS Watergraafsmeer altijd al een moeilijke tegenstander gebleken en dat was zondag niet anders. Een wedstrijd met zoals gewoonlijk twee helften maar deze keer ook met twee gezichten. Een eerste helft waarin JOS Watergraafsmeer domineerde door met goed voetbal van achteruit het AFC’34 erg moeilijk te maken.. Na de rust een complete omgedraaid beeld.

Bart de Lange tribuneNa een minuut stilte in verband met het overlijden van erevoorzitter (en voormalig AZ voorzitter) Bart de Lange was JOS duidelijk de bovenliggende partij in Alkmaar. Na drie minuten was er al de eerste mogelijkheid. Alex de Bruijne zag doelman Hoogland te ver voor zijn goal staan en vanaf zo’n 45 meter probeerde de verdediger de doelman te verrassen. De bal ging rakelings over.

JOS controleerde de wedstrijd mede dankzij het goede spel van Oscar Reyes. Richmond Bossman was via de rechterkant steeds gevaarlijk maar echte kansen leverde het de Amsterdammers niet op. Toch was het wachten op een treffer. Zo’n tien minuten voor rust was het raak. Verdediger Nick Burger ging in de fout en Patrick Lokken kon profiteren. De aanvaller  bediende Maurice Renger die vervolgens doelman Hoogland klopte. Een meer dan verdiende voorsprong voor JOS.

Foto Martin van Zurk: Maurice Renger schiet de 0-1 achter Hoogland

Vanaf de treffer kreeg sluitpost Mitchel Dijkstra van JOS het steeds drukker. Nog in de eerste helft hield hij Eelke de Graaf van scoren af en niet veel later was hij gelukkig toen diezelfde De Graaf zijn inzet via de paal weer het veld in zag stuiteren. Vervelend moment was nog dat AFC’34 speler Pim de Kort bij zijn debuut met een zware blessure per brancard het veld moest verlaten.

Na de hervatting was het alleen nog maar AFC’34 dat de klok sloeg. JOS kwam niet meer aan voetballen toe en het was aan doelman Mitchell Dijkstra te danken dat de zege uiteindelijk niet in gevaar kwam. De jonge keeper pakte een kopbal van De Graaf, zag een omhaal van John van der Kort overgaan en was zeer attent op een inzet van Menno Meijland. Dijkstra was onpasseerbaar.

Foto Arnold Goossen: Ook Ali Devici kan Dijkstra niet passeren

Waar de Alkmaarders verzuimden op de verdiende gelijkmaker te scoren was het uiteindelijk de hartd werkende Patrick Lokken die met zijn eerste doelpunt van het seizoen de overwinning veilig stelde. Renger veroverde de bal op het middenveld en bracht Lokken op fraaie wijze in stelling. Die buitenkansjes zijn aan Lokken wel besteed (0-2) en zo pakte JOS Watergraafsmeer wat gelukkig de drie punten.

Foto Arnold Goossen: Patrick Lokken werkte hard en kwam eindelijk tot scoren. Rechts Sandro Staal

Wel zag het trainer Sander Middelbeek weggestuurd worden. Met twee gele kaarten mocht achter de hekken gaan staan. Erg rouwig za hij er niet om geweest zijn. Zeker niet toen hij horde dat medekoploper De Meern niet had gewonnen en JOS alleen koploper is in de eerste klasse A.

Verslag: Martin van Zurk