Foto Piet Pas: JOS Watergraafsmeer wint met 1-2 bij Stormvogels

JOS blijft in spoor Zeeburgia

JOS Watergraafsmeer heeft de op voorhand  lastige uitwedstrijd tegen Stormvogels winnend afgesloten. De ploeg van Sander Middelbeek won in IJmuiden met 1-2 door doelpunten van Maurice Renger en Paul Bekker.

Voor de winterstop verloren de Amsterdammers op eigen veld nog met 1-2 nadat het vele kansen om zeep had geholpen. Vandaag een ander spelbeeld maar wel dezelfde uitslag alleen was het nu JOS Watergrafsmeer dat de punten mee naar huis nam. Door deze zege blijft JOS koploper in de strijd om de tweede periode en houdt het aansluiting met koploper Zeeburgia. De ploeg van Middelbeek staat een punt achter maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

De openingsfase was duidelijk voor Stormvogels die, op een voor hun kenmerkende wijze, veelvuldig de lang bal hanteerden. Middelbeek: “ Ze zoeken altijd naar hun spits Nolles. Dat levert vaak veel kansen en gevaar op. Ze gooien die bal er gewoon in en dan zien ze wel wat er van komt.”

Het was dan ok niet verrassend dat uit zo’n aanval de openingstreffer viel. Een vrije trap, terwijl er nog niet gefloten was, zorgde voor verwarring in de JOS defensie. Nolles was wel attent en kopte de 1-0 binnen.

De Amsterdammers lieten zich niet uit het veld slaan en gingen driftig op jacht naar de gelijkmaker.  Nadat Tom Cobus twee kansen onbenut liet viel die treffer toch nog voor rust. Dave van Nielen zette voor vanaf de rechterkant en Maurice Renger ging het duel met de doelman aan. Via de rug van Renger werd het uiteindelijk 1-1. JOS bleef het overwicht houden maar kon voor rust geen afstand meer nemen van Stormvogels.

In de tweede helft ging de ploeg van Middelbeek op zoek naar de zege. Kansen waren in eerste instantie niet besteed aan Alex de Bruijne, Paul Bekker, Renger en Jaap Lorier. Menig maal zat de doelman van Stormvogels een treffer in de weg. Maar die kwam uiteindelijk toch. Na een goede pass, achter de verdediging van Stormvogels langs, controleerde club topscorer Paul Bekker de bal. Hij schudde vervolgens de laatste verdediger van zich af en schoot op doel. In eerste instantie redde de doelman nog goed maar in de rebound was Bekker trefzeker.

Het slotoffensief van Stormvogels, weer via de lange bal, leverde niets meer op zodat JOS drie belangrijke punten bij kan schrijven. Volgende week komt koploper Zeeburgia naar Sportpark Drieburg. “ De strijd der titanen in 1A” zou een mooi affiche zijn voor de wedstrijd van de week.