Paul Bekker maakt koppend de openingstreffer

JOS blijft ongeslagen na zege op Kennemers

JOS Watergraafsmeer blijft ongelsagen in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Sander Middelbeek versloeg De Kennemers met 3-0 en blijft de koppositie delen met De Meern. Beide ploegen hebben tien punten uit vier duels.

Met een aantal mutaties begon JOS Watergraafsmeer aan de wedstrijd. Arthur van Metelen (voetblessure) en Roy Bussman, die voor langere tijd is uitgeschakeld door een breuk in zijn middenvoetsbeentje konden niet aantreden. Zij werden vervangen door Aldin Mechanovic en de uitstekend spelende Oscar Reyes op het middenveld.

Maurice Renger zou met deze vrije trap de lat raken

Vanaf het begin zette JOS Watergraafsmeer druk gezet op de verdediging van De Kennemers, maar tot echte kansen kwamen de Amsterdammers nog niet. Het was aanvoerder Maurice Renger die via een vrije trap in de 14 minuut de bal op de kruising zag belanden. Na zeventien  minuten was het wel raak. Uit een voorzet vanaf rechts was het Paul Bekker die met een zweefkopbal de 1-0 binnen kopte waar keeper van Egmond alleen maar naar kon kijken. De Kennemers bleef goed georganiseerd voetballen maar ondervond een te sterke tegenstand van JOS Watergraafsmeer, dat de score niet kon uitbreiden. Daardoor werd het een spannend duel waar ook De Kennemers de kansen kregen om de stand gelijk te trekken alleen stond keeper Mitchel Dijkstra uitstekend zijn doel te verdedigen.

Na de rust kwam voor De Kennemers de beste periode. Met meer aanvallende intenties probeerden zij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daardoor kreeg JOS  meer ruimte om een paar keer gevaarlijk voor keeper van Egmond te verschijnen, alleen was de afwerking niet al te best. Eerst raakte Maurice Renger nog de paal, zijn afstandsschot verdiende een beter lot, maar het duurde nog tot de 75e minuut voordat er weer gejuicht kon worden. Wederom was het Paul Bekker die scoorde en de wedstrijd besliste. Met een geplaatst schot maakte hij aan alle onzekerheid een einde en bracht de stand op 2-0. Daarmee was het verzet van De Kennemers gebroken, zeker toen Alex de Bruijne er ook nog 3-0 van maakte. Hij deed dat op een geslepen manier door met een ingehouden schotpoging te wachten tot keeper Van Egmond zijn beweging maakte. Daarna schoof hij de bal in het doel van De Kennemers.