JOS doet aan klantenbinding met zeven goals

JOS Watergraafsmeer is de trotse koploper in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Sander Middelbeek deed echt aan klantenbinding door Stormvogels met maar liefst 7-1 te verslaan. Paul Bekker scoorde vier keer.

Op voorhand leek het een moeilijke klus te worden tegen Stormvogels, want in het verleden bleek de ploeg uit IJmuiden een lastige tegenstander. Daar was vandaag absoluut  geen sprake van. Met attractief voetbal speelde JOS Watergraafsmeer Stormvogels compleet van de mat.

Foto Martin van Zurk: Paul Bekker op weg naar zijn derde treffer van de middag

JOS Watergraafsmeer begon goed aan de wedstrijd en kreeg via een een kopbal van Alex de Bruijne de kans om in de vijfde  minuut de stand al op 1-0 te zetten. Uit een perfect getrapte corner van Maurice Renger kopt De Bruijne de bal keihard op de lat. De toon was dus gezet. Een minuut later was het wel raak. Het was de wat zieke Paul Bekker die met een prachtige boogbal keeper Lijzer het nazien gaf. 1-0.

Het was aan scheidsrechter Schipper dat Stormvogels in de 18e minuut terug in de wedstrijd kon komen. Met wat spaarzame uitvallen probeerde Stormvogels het JOS Watergraafsmeer moeilijk te maken. Zo ook met een voorzet vanaf de linkerkant die via de voet van JOS-speler Oscar Reyes door keeper Mitchel Dijkstra gestopt kon worden. Deze werd door scheidsrechter Schipper gezien als een terug speelbal en de vrije trap was het gevolg. De indirecte vrije trap werd hard ingeschoten door de spits van Stormvogels Patrick Krop.1-1.

Foto Martin van Zurk: Alex de Bruijne wint weer eens een kopduel

JOS Watergraafsmeer liet zich niet van de wijs brengen en met fraai spel werd de verdediging van Stormvogels onder druk gehouden. Het was weer Paul Bekker die in de in de 38e minuut op aangeven van de goed spelende Patrick Lokken de 2-1 binnen schoof en dat was gezien de spel verhouding zeker verdiend.

De tweede helft schoot JOS Watergraafsmeer als een raket uit de startblokken. Met meteen een fraaie goal van, wederom ,Paul Bekker . Hij werd  door Patrick Lokken met een subtiele voet beweging vrij voor keeper Lijzer gezet. Hij faalde niet en scoorde twee minuten na de hervatting de 3-1 voor JOS Watergraafsmeer . Het was vijf minuten later Patrick lokken zelf die op een voorzet van Richmond Bossman de 4-1 knap binnen kopte.

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken kopt de 4-1 binnen

Stormvogels was op dat moment helemaal kapot gespeeld en probeerde wel te voetballen maar tegen dit JOS Watergraafsmeer was er geen houden meer aan, zeker toen Paul Bekker zijn vierde doelpunt maakte uit een corner van Maurice Renger die door Alex de Bruijne werd terug gekopt.

De kansen bleven komen en als die benut allemaal waren benut dan hadden de dubbele cijfers gehaald kunnen worden. De constant op komende Alex de Bruijne kopte in de 79e minuut de bal, na mooie aanval, onhoudbaar achter keeper Lijzer; 6-1. Invaller Thierry van der Kooye bepaalde de eindstand op 7-1. Van der Kooije kreeg nog een grote kans om zijn tweede te maken en Lijzer kon een schot van De Bruijne,van zo’n vijftig meter, nog maar net over tikken zodat het bij zeven treffers bleef.

Donderdag mag JOS weer aantreden. Dan spelt het in en tegen zondag derdeklasser Zwanenburg voor een plek in de tweede beker ronde.